Yozgat Şehir Hastanesi’nde siyasi mobbing uygulandığı, bu nedenle bazı çalışanların görevden alındığı, bazılarının da baskılar nedeniyle istifa ettiği ileri sürüldü.

Yozgat Şehir Hastanesi’nde siyasi mobbing uygulamaları nedeniyle Başhekim yardımcısı, Operatör Dr. Burçin Kaya Hüseyinoğlu’nun idari soruşturmaya tabi tutulmadan görevden alındığı iddia edildi. Bazı hastane çalışanlarının mobbing nedeniyle görev yerlerinin değiştirildiği ileri sürüldü.

Ali Keven

‘HASTANEDE YAŞANANLAR AKRABA MOBBİNGİ’

CHP Yosgat Milletvekili Ali Keven mobbing iddiasıyla ilgili olarak Yozgat Şehir hastanesi İdari İşler Müdürü aynı zamanda eski devlet bakanlarından Cemil Çiçek’in yakını olan Sencer Çiçek'i suçlarken şöyle konuştu: 

“Yozgat Şehir Hastanesi yönetimi ve çalışanları pandemi koşullarında dahi canla başla hizmet vermeye çalıştı ve çalışmaya devam ediyor. Ancak gerek sağlık gerek idari birimlerde yaşanan siyasi baskılar ne yazık ki, hastane çalışanlarımız arasında çok büyük huzursuzluklara yol açıyor. Yaşanan bu huzursuzluklar tarafıma da sık sık iletiliyor.” 

Kendisini sağlık çalışanlarının ve yöneticilerinin üzerinde gören bir siyasi zihniyetin hastanede çalışanların üzerinde baskı kurmaya çalıştığını aktaran Keven, “Bu kişi akrabası olan eski bir siyasetçinin gölgesine yaslanarak birçok doktorun ve hastane yöneticisinin görevden alınmasına ve Yozgat’tan ayrılmasına sebep oldu” diye konuştu.