"Şehir Hastaneleri" kitabının yazarı Prof. Dr. Kayıhan Pala, Bursa Şehir Hastanesi’nde yer alan işyerine isyan etti.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Kayıhan Pala, “Burası Bursa Şehir Hastanesi içerisinde yer alan bir işyeri. Yorumu sizlere bırakıyorum” ifadelerini kullandı. Pala’nın paylaştığı fotoğrafta, “Mesir macunu, doğal zayıflama çayları” gibi ürünlerin satıldığı bir aktarın yer aldığı görüldü.

“AVM GİBİ HİZMET VERİYOR”

Kayıhan Pala, reçeteli ilaçların yazıldığı bir hastanede, aktarın yer almasına tepki gösterirken, Bursa Şehir Hastanesi’nin AVM gibi hizmet verdiği belirtildi. Pala’nın paylaşımına yorum yapan Twitter kullancıları, Bursa Şehir Hastanesi’nde birçok işyerinin bulunduğunu, hastanenin “AVM gibi hizmet verdiğini” ifade etti.

ŞEHİR HASTANELERİNİ YAZMIŞTI

Kayıhan Pala, İletişim Yayınevi’nden çıkan “Şehir Hasteneleri” adlı kitabında, şehir hastanelerinin ekonomik etkilerinin neler olduğunu incelemişti. Pala, şehir hastenelerinin,  tıbbi gerekliliklerden çok “Müşteri memnuniyetini” gözeten bir sistemin ürünü olduğunu söylemişti.

Şehir hastanelerinin yapımı derhal durdurulmalı” diyen Kayıhan Pala, 2.6 milyar TL ile 150 yataklı 64 hastane yapılabileceğini söylemişti.

Kayıhan Pala, "AKP iktidarı bitse de biz bunu sonlandıramazsak çocuklarımız 25 yıl boyunca dolara endeksli kira ödeyecek. Şehir Hastanesi yapımı hemen bugün durdurulmalı. Yapılan hastaneler bu finansman modeli sonlandırılarak Tıp Fakültelerine devredilmeli" demişti.

Editör: Haber Merkezi