Şehir Hastanesinde yaşanan olayda ilgili il emniyet müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kalp krizi sonucu yaşamını yitiren M.İ.’nin yaklaşık 25 - 30 kişilik yakınlarının hastane bahçesinde taşkınlık çıkardığı kaydedildi.

Emniyet müdürlüğü tarafından hastaneye yönlendirilen polis ekipleri hasta yakınlarını yatışrımaya çalışırken bu sırada işlerinden vefat eden kişinin oğlu O.İ., görevli polis memurunun silahını aldı.

Polis memurunun silahını alarak kendine zarar vermeye çalışan O.İ., ekiplerin müdahalesi sonucu etkisiz hale getirilirken şahsın gözaltına alınarak emniyete götürüldüğü kaydedildi.

Şehir Hastanesi Bahçesinde çıkan olayla ilgili herhangi bir yaralanmanın olmadığı da belirtildi.

Silahın Emniyeti Kapalı Olmasaydı?

Diğer taraftan Emrah Kırımlı isimli sosyal medya kullanıcısı olayla ilgili ilginç bilgiler aktardı. Kırımlı; "Mersin şehir hastanesinde bir hasta yakını olay çıkartıyor. Polis müdahale ediyor. O sırada polisin silahını alan kişi silahı kalabalığa doğrultuyor ve tetiği çekiyor.Polis silahının emniyetinin kapalı olması ölümleri ve yaralanmaları önlüyor. İşte bu kapalı emniyet hastanedeki tek güvenlik tedbiri. Saldırgan serbest. Çünkü kapıdan giren herkes gibi o da bakanın hastası. Al sana #Doktorasaygı Sanki eksiğimiz saygı imiş gibi."