İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde kan ve transfüzyon merkezinde görevini icra eden 6 haftalık gebe ve TIP I diyabet tanılı hemşire Acil servise gelen bir hastanın 4 yakını tarafından,başka bir hastaya tedavi yaptığı sırada darb edildi.

Hamile hemşire şuan görev yaptığı hastanede tedavi görmekte bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu söylenmekte ancak risk sürmektedir.

Olayın ardından Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası(HEP-SEN) tarafından saldırganlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.


  • Hamile Sağlık Personeline Yapılan Vandallığı Başkanlar Twitle Kınadılar! - TIKLAYIN

HEP-SEN tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Acil servise gelen bir hastanın 4 yakını tarafından,başka bir hastaya tedavi yaptığı sırada gebe bir hemşire meslektaşımızın;”Saçları yolunmuş,yere yatırılmş karnı tekmelenmiş”gebeyim”demesine rağmen tekmelenmeye yine devam edilmiş ve üzerine torba,su,ayran gibi eşyalar atılmştr.

Genel Başkanımız Yunus Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyemiz Tolga Bircan, gebe meslektaşımıza hasta yakınları tarafından uygulanan şiddet olayına karşı savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardır.

Sağlıkta artan şiddet olaylarına karşı karar verici hukuk kurumlarından ve politika üreticilerinden ağır yaptırımlar uygulanmasını talep ediyor, her şiddet olayına karşı da adım atacağımızı buradan kamuoyunun bilgisine arz ediyoruz.”

Semih Durmuş: Bu Vandallık Cezasız Kalmamalı!

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, hemşireye zalimce uygulanan şiddete sessiz kalmadı. Sosyal medya hesabı aracılığı ile paylaşımda bulunan Durmuş, “Vandallık görmek isteyen Çam Sakura’daki şiddet olayına baksın Hastasıyla ilgilenen gebe bir hemşire, başka bir hastanın 4 yakını tarafından tekmelenerek yerlerde sürüklendi. Gerekçe; ilgilendiği hastayı bırakıp kendi hastalarıyla ilgilenmemesi! Bu vandallık cezasız kalmamalı!” ifadelerini kullandı.