Elazığ şehir merkezinde bulunan ve bölgenin en donanımlı hastanelerinden biri olan Fethi Sekin Şehir Hastanesi son günlerde Korona Virüs hastalarına yönelik uygulamaları ile sağlık skandallarına imza atmaya devam ediyor. Sağlık skandalları ile Elazığ gündeminden düşmeyen Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin son olarak İl Sağlık Müdürlüğü’nden habersiz bir şekilde davranarak yurt dışına seyahat etmek için Korona virüs testi yapmak isteyen vatandaşları mağdur etti. İlimizden yurt dışına seyahat edecek olan vatandaşların Korona virüs testlerini yapmak üzere Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne gelirken yetkililerin, yurt dışına seyahat edecek vatandaşların Korona virüs testleri burada yapılmayıp, Elazığ Toplum Sağlık Merkezi’nden yapıldığını söyleyerek herhangi bir bilgilendirme, çalışma veya hazırlık yapılmadan Toplum Sağlık Merkezi’ne yönlendirdi. Toplum Sağlık Merkezi’ne yönlendirilen vatandaşlar, merkeze geldiklerin de ise Toplum Sağlık Merkezi yetkilileri tarafından, Fethi Sekin Şehir Hastanesi Yönetiminin kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini, Korona Virüs testlerinin burada yapılmadığını söyleyerek vatandaşları yeniden Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne yönlendirdi. Fethi Sekin Şehir Hastanesi yönetiminin, İl Müdürlüğü’nden habersiz bir şekilde böyle bir davranışa imza atarak mağdur ettiği vatandaşlar yeniden Fethi Sekin Hastanesi’nin yolunu tuttular. Fethi Sekin Hastane Yönetiminin; Toplum Sağlık Merkezi’ne herhangi bir bilgi vermeden ve İl Sağlık Müdürlüğü’nden habersiz bir şekilde davranarak kendilerini mağdur ettiklerini belirten vatandaşlar hastane yönetiminin bu süreçte daha hassas davranmaları gerektiğini ifade ettiler.

Yurt dışına seyahat edecek olan vatandaşlar, Fethi Sekin Şehir Hastanesi yönetiminin, Toplum Sağlık Merkezi’ne herhangi bir bilgi vermeden kendilerini oraya yönlendirerek bir mağduriyetle karşı karşıya bıraktığını belirterek yaşadıkları mağduriyeti bu şekilde açıkladılar;

‘’TSM’YE BİLGİ VERİLMEDEN BİZİ ORAYA YÖNLENDİRDİLER’’

’’Yurt dışı çıkışı için dün Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne geldik. Hastaneye geldiğimiz zaman, Korona virüs salgını için test yaptırmak isteyen çok fazla vatandaş olduğu için, bugüne ertelendi. Bugün sabah ise hastaneye geldiğimizde, yurt dışına seyahat edecek vatandaşlar için testlerin burada yapılmayıp, Elazığ Toplum Sağlığı Merkezi’nin yapacağını söyleyerek bizleri Elazığ Toplum Sağlığı Merkezi’ne yönlendirdiler. Bizler test yaptırmak için Elazığ Toplum Sağlık Merkezi’ne gittiğimizde ise Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri bize,’’Kesinlikle bizim böyle bir konudan haberimiz yok. Bize yurt dışına seyahat edecek olan vatandaşlar için testler Toplum Sağlık Merkezi’nde yapılacak gibi herhangi bir bilgi gelmedi. Testleri burada yapmıyoruz, tekrar Şehir hastanesine gitmeniz gerekiyor’’ diye bilgi verdi.’’dediler.

‘’YANLIŞ ANLAŞILMA OLDUĞUNU SÖYLEYEREK YENİDEN ŞEHİR HASTANESİNE GÖNDERİLDİLER’’

 Toplum Sağlık Merkezi’nden bir doktorun ‘yanlış anlaşılma’ olduğunu söyleyerek kendilerini yeniden Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne yönlendiklerini belirten vatandaşlar,’’Şehir hastanesinden gelenler olarak orada büyük bir yoğunluk oluşturuyorduk. Daha sonra Toplum Sağlık Merkezi’nden bir bayan doktor çıkıp, yanlış anlaşılma olduğunu Toplum Sağlık Merkezi’nin bu testleri yapmayacağını, tekrardan Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin yapacağını söyledi ve bizi oradan uzaklaştırdılar. Bugün ise yeniden Fethi Sekin Hastanesi’ne gelerek testlerimizi yaptık. Ancak Fethi Sekin Hastanesi’nin bu tutumu çok yanlış, Korona virüs testleri bazen 24 saat sonra sonuçlanıyor bizde bu durumda uçak seferimizi kaçırabilirdik. Hastane Yönetimi’nin sorumsuz davranarak, Toplum Sağlığı merkezine bilgi vermeden bizi göndermeleri seyahat etmemize engel olabilirdi. Ülkemizin böyle bir sürece karşı mücadele ettiği bir dönemde hastanelerimizin bu şekilde vatandaşları mağdur etmeleri kabul edilemez. Bu dönemde hastanenin her zamankinden daha hassas davranması gerekiyor.’’diye tepki gösterdiler.

MÜSLÜM DEMİRTAŞ/ Elazığ Kent Haber