Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, başkanlığında gerçekleştirilen Belediye Meclisinin ilk toplantısına büyük katılım oldu.

Başkan Genç, açılışta meclis üyelerinin yeni yılını kutlarken, alınacak kararların ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Başkan Genç, daha sonra Aralık ayında yapılan faaliyetlerle ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. 

Başkan Genç’in konuşmasının ardından ise meclis üyeleri gündem dışı söz aldı. 

CHP’li üye Cüneyt Zorlu, Akyazı’da yapılması planlana şehir hastanesi sonrasında Trabzon şehir içinde bulunan hastanelerin kapatılıp kapatılmayacağını sordu.

Zorlu, “Bazı itirazlar geliyor. Bunları burada dile getirmek zorundayım. Bu konuda CHP olarak hastane yapımına asla karşı değiliz. Fakat bizlerin, hastanelerin kapanmasına karşı olduğumuzu buradan belirtmek istiyorum. Çünkü, yüksek maliyetli şehir hastanelerin yerine devlet hastanelerini destekliyoruz. Şehir hastaneleri için ödenen kira ve hizmet bedeli 15 milyar 587 milyon TL. Nasıl bir rakam olduğunu hepimiz anlayabiliyoruz.  Yaklaşık şehir hastanesinin, yatak maliyeti 987 bin TL ile ilken, devlet hastanesinin maliyeti 600 bin TL.. Benim burada soracağım soru, ki vatandaşta bize soruyor. Şehri yönetenler sizler, özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız, siz, sağlık il müdürümüz, sayın Valimiz bu düşüncelerimize ne cevap vereceksiniz merak ediyoruz.  Kapanacak mı bu hastaneler? Numune, Fatih, Kemik, Ahi Evren Hastanesi, Haçkalı Baba Hastanesi kapanacak mı? eğer bunlar kapanacaksa ticaret yapan esnafımız, dolmuş esnafımızın durumu düşünülüyor mu? Tarihe not düşünsün diye sizlere soruyoruz” dedi. 

Başkan Ahmet Metin Genç ise, ilçede kapatılacak hastanelerle ilgili bilgisinin bulunmadığını açıkladı.

Başkan Genç,  “Şehir hastanesi konusunda devletimizin politikası. Sağlık kapasitemizde, şehir hastanelerimizle süreci geçiriyoruz. Şu konuda cevap vermem mümkün. Eski Numune Hastanemizin dışında, ben böyle bilgiye sahip değilim. Orası da sağlık amaçlı, kültür amaçlı belki... Benim böyle bir bilgim yok. Ne Ahi Evren, Ne Haçkalı Baba... Onlar lokal hastanelerimiz. Böyle bir bilgim yok ama bunu soruşturacağım. Bilgiye dayalı mı söylüyorsunuz, tahmin mi? Kurgulanırken bu konsept, Trabzonluların şehir hastanesinden ziyade, bölge hastanesi olarak kurgulanıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi