Kamuoyunda büyük tepki çeken tabloyu yansıtan görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından "ihmalle" suçlanan Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Orhan Çimen, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla açığa alındı. Yine Bakan Koca'nın talimatıyla ilgililer hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Başhekim Orhan Çimen kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında “Şehidimizin hastaneye getirilişinde, helikopterin indiği alana ambulansın vaktinde ulaşmasında ihmalim olduğu ileri sürülmesi gerekçesi ile Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’nın talimatıyla açığa alınmış bulunmaktayım.” dedi.


*Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi Eski Başhekimi Doç. Dr. Orhan Çimen

Orhan Çimen açıklamasında şunları ifade etti;“Şehidimizin hastaneye getirilişinde, helikopterin indiği alana ambulansın vaktinde ulaşmasında ihmalim olduğu ileri sürülmesi gerekçesi ile Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’nın talimatıyla açığa alınmış bulunmaktayım.

Değil makamımız, ne canımız ne de kanımız şehidimizin canından ve kanından daha kıymetli değildir. Allah ‘a,Kuran’a,Vatana,Millete,Devlete ve dahi Mehmetçiğe bağlılığımız, sevgimiz, saygımız tartışılamayacak kadar açık ve nettir!Anlımız açık, başımız diktir!

Ve Orhan ÇİMEN Türkiye Cumhuriyeti nin şerefli bir ferdidir!!!VATANSEVERDİR,VATAN HAİNİ DEĞİLDİR !!! ADALET ER YA DA GEÇ TECELLİ EDECEKTİR!!!” dedi.