Sedat Peker'in iddiaları doğrultusunda SGK’nın başlattığı soruşturmanın Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar servisi Doktoru H. P.’ın da içinde bulunduğu organizasyonun Pendik, Gebze ve bir kaç daha semtte tedavi görmeye başlayan hastaların ameliyatlarının Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu doktor tarafından gerçekleştirildiğini tespit etmesi üzerine müfettişlerin gönderildiği ve olayın doğrulandığı öne sürülüyor. 

Hastane Başhekimi Doç. Dr. H. Ş.’ın Klinik şefi olduğu Kalp Damar Servisi bu skandal olay sonrası nasıl bir durum takınacağı da merakla bekleniyor.

Kendi kliniğinde yapılan kodları değiştirilerek uygun olmayan malzeme satan İnvamed adlı firmanın ürünlerinin kullanıyor olması ve firmanın hastaneye diğer şehirlerden hasta taşıması konusunda bilgisinin olmaması imkansız gibi gözüküyor.

SUT kodlarında yapılan değişikliklerle Hindistan'dan getirilen Katater adlı malzemelerin, Amerika'dan ithal edilen Medtronik adlı firmanın ürünleri gibi fatura edilmesi, hastalara sadece bu malzemelerin Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kullanılmasının altındaki sebepleri araştıran SGK Genel Müdürlüğü'nün soruşturmayı biran önce tamamlanması bekleniyor.

Medtronik firmasının şikayeti üzerine ortaya çıkan bu skandal uygulama Şehrimizde çok ses getireceğe benziyor. Devlete bağlı çalışan doktorların lüks yaşantılarını da incelemeye alan SGK artık bu tür olaylara göz yumulmayacağını ve sonuna kadar olayların üstüne gideceğini bu yapmış olduğu soruşturma ile göstermiş oluyor.

Kalp Damar malzemesi satan İnvamed firmasının Kocaeli Bölgesinde bayiliğini yapan firma yetkililerinin de olayın içinde olduğunu tespit eden SGK, yetkilerinin soruşturmanın sonunda ne cezalar vereceği merakla bekleniyor.