AHEF 2. Başkanı Dr. H. Yusuf Eryazğan, salgın ile mücadele ederken hastalanan aile hekimlerinin maşlarının kesildiğini öne sürdü.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Dr. H. Yusuf Eryazğan “vicdan” diyerek seslendi.

“Halk sağlığı kurumu yetkilerinin bu kadar yoğun çalışan aile hekimlerine, aile sağlığı çalışanlarına ceza vermek için uğraşırken, görevi dışında pandemi ile savaşa hiç bir katkısı olmayan görevleri mevzuat içine koymaya çalışırken her türlü çalışmayı yaptıklarını ama iş Cumhurbaşkanlığı genelgesine uygun bir şekilde aile hekimliği çalışanlarının karantinada idari izinli sayılması, bunun bir meslek hastalığı sayılması, şehit olan sağlık çalışanlarına tazminat ödenmesine gelince “mevzuat uygun” değil dediklerini buna isyan etkilerini belirtti.

Sayın Bakanın vicdanına sesleniyoruz bu kurumunuzun ikiyüzlü tavırları artık tüm çalışanları bezdirdi bunu kurumun başı olarak siz çözmelisiniz. Sayın Cumhurbaşkanımızın genelgesi yerde kalamaz hiç bir sağlık çalışanına sen Covid-19 oldun maaşın kesiliyor denilemez sonuna kadar bu konuyu takip edeceği ve sessiz kalmayacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi