1 Şubat 2018 tarihinde ek hizmet binasından ayrılarak Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma hastanesi olarak hizmet vermeye devam etmektir.

Sancaktepe ve yöre halkının özlemini çektiği beklentilere uygun kapasite ve donanımda 53 bin metrekarelik bir alanda inşa edilen 380 yatak kapasiteli hastahane bünyesinde Profesörler, Doçantler, Uzman Doktorlarlarla hizmetini sürdürmektedir.

Tıp alanındaki birikimin paylaşılıp geliştirileceği Eğitim ve Araştırma hastahanesi Sancaktepenin değil çevre halkınında ihtiyaçlarına cevap verecek ölçekte olduğu yetkililercede ifade edilmektedir.

Sancaktepeye ve bölge halkına katacağı değerin sağlık alanında küçümsenmeyecek çapta olacağı öngörülmektedir.

Başhekim Doç.Dr.Nurettin Yiğit liderliğinde emin adımlarla hedefine ulaşmak için canla başla büyük bir enerji sarf ettiklerine defaten tanık olduk.

An itibariyle araştırmalarımızda Doktor açığından başka sağlık dışı eleman olarak sekreter, güvenlik, temizlik elemanı açığının giderilmesi beklenmektedir.Aldığımız bilgiye göre eylül ayı içinde çok sayıda hekim ataması beklenmektedir.

Başhekim Doç. Dr. Nurettin Yiğit bir konuşmasında hastahanemiz bize bağlanan Çekmeköy ek hizmet binasıyla ileri teknoloji kullanılarak bilginin üretildiği ve uygulandığı uluslararası standartlara uygun bir hastahane olarak hizmet vermeye kararlıyız demesi nekadar kararlı ve istekli olduğunu gösterdi.

Başhekim Doç.Dr.Nurettin Yiğit'in açıklamaları halkın yüreğine su serpti güven aşıladı.Bugüne kadar bir çok ilke imza attıkları gibi bundan sonrada ilkler devam edicektir dedi.

 Başhekim Doç.Dr.Nurettin Yiğit ve Ekibinin azim ve kararlılığı iyi niyet çabalarına Doktor açığını kapanmadığı bir gerçektir.En önemli sıkıntıları mevcut doktorların başka hastaneleri tercih etmeleridir.

 Ülkemiz gerçeğinde yapmış olduğumuz araştırmada çalışma koşulları ve ücret yetersizliğini gerekçe göstererek özel hastaneleri tercih edenlerin azımsanamayacak sayıda olduğu bilinen bir gerçektir.Bakanlığın bir an önce bu sorunu çözüme kavuşturması halkımızın ortak özlemidir.Halkımız özel hastanelere mahkum olmak istemiyor bu SOun Sancaktepe Şehit Prof.Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma hastanesinin değil tüm kamu hastanelerinin ortak sorunudur.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi yaşanan beyin göçü başlı başına ulusumuz için yaşanan bir kanamadır.Hekimlerimiz, Mimarlarımız, Mühendislerimiz, Bilim insanlarımız yetişmiş teknik uzmanlarımız yurt dışını tercih etmeleri ülkemiz adına acı bir kayıptır.Mutlak surette önüne geçilmesi bir zarurettir..

Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi tek başına bir hastane olarak çalışmaya başladığı 1.5 yıllık süre zarfında en hızlı ilerleyen hastane olmuştur.Kısa süre zarfında İstanbul Anadolu yakasında en çok hasta bakan hastanelerden biri oldu.Örnek vermek gerekirse kadın doğum ve çocuk hastane ve kliniklerinin bulunduğu İstanbul Anadolu yakasında aylık olarak en çok doğum yaptıran en çok çocuk hasta bakan hastane olmuş durumdadır.En yüksek acil başvurusu kabul eden hastanelerin başında gelmektedir.

 En önemlisi birçok köklü hastahanenin başaramadığı hastahane kısa sürede başardı.By-pass dahil, açık kalp ameliyatları, akciğer kanseri, beyin kanseri, anevrizma ameliyatlarının yapılabildiği bir merkez haline dönüşmüş durumda.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi olması nedeniyle eğitim kliniklerinin kurulması gerekiyor.

Doçent ve Profesörlerin atanabilmesi, uzmanlık eğitimi verilmesi ancak bu şekilde olacaktır. Hastahane Başhekimin bireysel çabası ile 8 klinik eğitim kliniği yetkisi aldı. Ağustos uzmanlık sınavında ilk defa uzmanlık öğrencileri atanacak.Kısa sürede eğitim kliniği sayısının 15'e çıkması bekleniyor.Eğitim ve Araştırma Hastanesi genelikle bir üniversiteye bağlı çalışıyor.

Bu konudaki yönetmelik yeniden yazıldığı için hastahanenin  herhangi bir üniversiteye bağlanamadı.Halihazırda toplamda 16 Doçent ve Profesör unvanında hekim bulunmaktadır.Bu konuya ilişkin yönetmelik yayınlanınca çok daha fazla akademisyen olacaktır.

 Çekmeköy Devlet Hastahanesi Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile organik bağını sürdürdüğü sürece bir Eğitim ve Araştırma Hastahanesi gibi yapılandırılması amaçlanmaktadır.İstanbul'un kuzeyinde hiç bir hastayı güneye sevk etmeyecek şekilde özellikli birimleri Çekmeköy Devlet Hastahanesinde açmak istiyorlar.

 Tüm branşlarda polikilinik hizmeti ve acil servis hizmeti verilmeye başlanan hastahanede bir ay içinde fizik tedavi ünitesi, diyaliz merkezi iki ay içinde yoğun bakım ve ameliyathanelerinin planlandığı ileri göz cerrahisi merkezinin yetişkin ve çocuk polyatif birimlerinin kurulmasında son aşamaya gelindiği açıklandı.

 Doç. Dr. Nurettin Yiğit ve ekibinin bugüne kadar bir çok ilke imza attıkları biliniyordu.Polyatif ünitesi ülkemizde ilk olacak...

Kısa sürede Sancaktepe ve Çekmeköy hastahaneleri entegre şekilde bölgenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde yapılandırıldığı yetkililerce ifade edildi.

Başhekime son sorumuzu ise yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır, yapmamız gereken çok işimiz var diyerek noktayı koydu..