Eskişehir Organize Sanayi Bölgeside bulunan Küpeliler Sunta Fabrikasının temel atma törenine katılan Sanayi Bakanı Mustafa Varank, yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücrete zam yapılması ile ilgili söylediklerini paylaştı.

Külliyede düzenlenen kabine toplantısında Cumhurbaşkanının "Arkadaşlar bu böyle olmaz. Asgari ücreti güncellememiz, asgari ücrete zam yapmamız lazım ki sabit sabit gelirli vatandaşlarımız bu enflasyon altında bu kadar ezilmesinler" dediğini kaydeden Varank, hayat pahalığına dair şunları ifade etti:

"1960'lardan beri asgari ücret uygulaması bu ülkede var. Bu ülke enflasyonu ilk defa mı görüyor? 2000 yılından önceyi bir değerlendirin. Yüzde 80, yüzde 200 enflasyonları yaşadık ama o zaman hiçbir iktidar 'Temmuz ayında enflasyonu güncelleyeyim, emekçi kardeşlerimizin biraz olsun işlerini kolaylaştırayım' demedi ama biz bunu dedik, enflasyona ezdirmemek için asgari ücreti güncelledik. Ocak ayında da inşallah sabit gelirli vatandaşlarımızın işine yarayacak bir zammı onlara yapmış olacağız. Emekçilerimizin hakkını vermek için de gayret göstereceğiz."