Konya Şehir Hastanesinde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'yı katleden saldırganla ilgili ulusal basınla yansıyan bir bir çok bilginin yanlış olduğu ileri sürüldü.

Doktor Tamay Şimşek isimli sosyal medya kullanıcısı olayın gerçek yüzünü yazdığını belirterek şehit edilen hekimin saldırganın annesine anjiyografi yaptığını, tedavisinin tamamlanmasının ardından ailesinin bilgisi dahilinde taburcu edildiğini aktardı. Daha sonra saldırıyı gerçekleştiren şahsın annesinin evinde kalp krizi geçirerek öldüğünü anlatan Şimşek, "biz doktorlar olağanüstü varlıklar değiliz diyerek olayla ilgili diğer detayları paylaştı.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Tamay Şimşek tarafından aktarılan bilgiler şu şekilde:

Biz doktorlar doğaüstü varlıklar değiliz. hastalara bir tedavi verince "ölümsüzlük" vaat etmiyoruz. yoldan geçeni alıp zorla tedavi vermiyoruz. hasta geliyor bizden bir hizmet alıyor..ülkede her gün dakikada 2.5 kişi kalp nedeniyle vefat ediyor. bunu ne yapsanız önleyemiyorsunuz..

kalp hastalığında en fazla ömrü uzatabiliyorsunuz bir süre..hasta yakını da kalkıp "annemi sen öldürdün" diye belinde silah hastaneye dalıp doktor ve yanındaki sekreterini vurup öldürüyor.öyle yaptığına pişman olup vicdan yapıp kendini öldürecek kadar da onuru yok.

piyasaya "kendini vurdu" diye servis edilse de hastanede bir odaya kıstırılan şahsı özel tim odada kıstırarak öldürüyor.

Tıbbi Sekretere Birşey Olmadı

Olayda başka yaralan yada ölen bir kişi yoktur. Basına bir tıbbi sekreterin öldüğü yönünde yanlış bilgiler düştü. Bu gerçek değildir.

VALİ ÖZKAN'A SAĞLIKÇILARDAN TEPKİ

Özkan daha sonra basın mensuplarına açıklama yapmak için hastane bahçesine çıktı. Doktorlar ve hastane personeli Vali Özkan ve beraberindekileri alkışlar eşliğinde yuhalayarak protesto etti. "Yönetim istifa" sloganları altında açıklama yapan Vali Özkan, "Hastanede bir hekimimiz görevinin başında, bir kişinin silahlı saldırısına maruz kalmıştır. Öncelikle saldırıyı nefretle kınıyoruz. Hekimlerimize sağlık çalışanlarına uzanan eller kırılsın." dedi.

Uzm. Dr. Ekrem Karakaya’nın Görevi Başında Şehit Edilmesi Nedeniyle Sağlık Sendikaları İş Bırakıyor!

Sağlık iş kolunda yer alan sendikalar, Konya Şehir Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Ekrem Karakaya’nın görevi başında canice katledilmesi nedeniyle ülke genelinde iş bırakma eylemi yapacak.

Sağlık-Sen ve Türk Sağlık-Sen’in 7 Temmuz’da 1 gün iş bırakma eylemi yapacağı,  Hekim Birliği Sendikası, Hekimsen, Tabip-Sen, Genel Sağlık-İş, Ses sendikalarının ise 7-8 Temmuz tarihleri arasında 2 gün iş bırakma eylemi yapacakları öğrenildi.

Sağlık-Sen: “SAĞLIK ÇALIŞANLARI OLARAK TÜM TÜRKİYE’DE İŞ BIRAKIYORUZ”

“Konya Şehir Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Ekrem Karakaya’nın görevi başında canice katledilmesi nedeniyle Sağlık-Sen olarak 7 Temmuz’da (yarın) tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında iş bırakıyoruz.”

Hekim Birliği Sendikası: “YASTAYIZ”

“Biz iş bıraktığımız için Şiddet görüyor değiliz.Şiddete maruz kaldığımız için iş bırakıyoruz YASTAYIZ 7/8 Temmuz başlangıç olmak üzere İŞ BIRAKIYORUZ!”

Türk Sağlık-Sen: “İş bırakma kararı alınmıştır”

Uzman Dr. Ekrem Karakaya’nın görevi başında silahlı saldırı sonucu katledilmesi nedeniyle ve sağlıkta vahşete tepki göstermek için Türk Sağlık-Sen olarak tüm Türkiye’de sağlık kurum ve kuruluşlarında yarın (07 Temmuz) bir günlük iş bırakma kararı alınmıştır.”

Genel Sağlık-İş: “Bir hekimi daha yaşamdan koparan şiddeti ve seyirci kalanları lanetliyoruz”

Genel Sağlık-İş sendikası açıklamasında: “Konya Şehir Hastanesinde Bir hekimi daha yaşamdan koparan şiddeti ve seyirci kalanları lanetliyoruz. Genel Sağlık-İş olarak, 7-8 Temmuz 2022 tüm yurtta 2 gün iş bırakıyoruz.” ifadelerini kullandı.

SES: “Üzgünüz, Öfkeliyiz”

“Üzgünüz, Öfkeliyiz! Şiddete Karşı 7-8 Temmuz’da hizmet üretmiyor, şiddete karşı tüm iş yerleri önünde protesto eylemleri gerçekleştiriyoruz!”

TTB: “Üzgünüz, Öfkeliyiz! Şiddete Karşı 7-8 Temmuz’da G(ö)REV’deyiz!”

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Konya Şehir Hastanesi’nde görev yapan Dr. Ekrem Karakaya’nın 6 Temmuz 2022 günü işyerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi üzerine bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Nursel Şahin, şiddet her geçen gün artarken, iktidarın ne toplumu ayrıştıran şiddet dilinden vazgeçtiğini ne de etkili bir şiddet yasası çıkardığını söyledi. Şahin, “Biz suçluyu biliyoruz. Hastalarımız ve hekimlerimiz ancak birlikte hareket ederek güç alacağız. Öfkemiz mutlaka galebe gelecek” diye konuştu.

TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Kazım Doğan Eroğulları da 7-8 Temmuz G(ö)REV kararını tüm sağlık emek-meslek örgütleriyle birlikte aldıklarını, yarın alanda da hep birlikte olacaklarını ve gözler görmemeye, kulaklar duymamaya devam ederse daha büyük eylemler de yapacaklarını vurguladı.

Editör: Haber Merkezi