Ülkemizde ve Didim’de koronavirüs vakaları her geçen gün artarken Didim Devlet Hastanesi acil servisinde görevli bir doktorun yaptıkları pes dedirtti. İddialara göre; uzun süredir Didim Devlet Hastanesi acil servisinde görev yapan doktor E.Y, daha önce Didim’de ikameti olmayan biri Kocaeli’nde, diğeri ise Mersin’de ikamet eden iki kişinin kimlik bilgilerine koronavirüs test sonuçlarını pozitif olarak girdi. Doktorun test sonuçlarını, hastanede daha önce virüs testi pozitif çıkan kişilerden numune alarak teste gönderdiği ve ardından sisteme yüklediği belirlendi.

KİMLİKLERİ KULLANILAN KİŞİLER ŞİKAYETÇİ OLDU

Olay ise Kocaeli ve Mersin’de ikamet eden şahısların kendi illerinde polis kontrolüne takılması ve virüs taşıdıklarının öğrenilmesinden sonra ortaya çıktı. Olayı derinleştiren emniyet güçleri, iki şahsın test sonuçlarının Didim’den verildiğini belirledi.

DOKTOR AÇIĞA ALINDI

Şahısların Didim’e hiçbir dönemde gelmediklerini bildirmesinin ardından test sonuçlarını pozitif olarak giren doktor E.Y’nin ifadesine başvuruldu. İki kişinin doktor hakkında şikayetçi olmasının ardından Didim Kaymakamlığı ve Didim İlçe Sağlık Müdürlüğü harekete geçti. Didim Kaymakamlığınca konunun öğrenilmesinin ardından doktor açığa alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Olayın araştırılması için Sağlık Bakanlığından müfettiş istendiği bilgisine ulaşıldı