Başhekimin “ben bu adamı tanımıyorum” demesiyle ortalık iyice karışırken sahte doktor sanılan kişinin özel hastanede görev yapmadığı bir başka bir doktorun yerine çalıştığı tespit edildi.

İstanbul Esenyurt’ta özel bir hastanede muayene olmaya giden hasta yakını kayıtsız çalışan doktoru açığa çıkardı.

Sıra aldığı doktor ile muayene olduğu doktor isminin farklı olduğunu gören vatandaş şahsın hareketlerinden şüphelenerek hastane kimlik kartını göstermesini istedi. Görevli doktorun bu isteğe “hayı”r cevabını vermesi üzerine ikili arasında tartışma yaşanırken araya güvenlik ve sağlık çalışanları girdi.

O sırada olay yerinde olan Başhekimin “ben bu adamı tanımıyorum” demesi üzerine ortalık iyice karışırken şahsın sahte doktor olabileceği ihtimali üzerine polis ekiplerine haber verildi.

Polisin dahil olduğu olayda tartışma son bulurken, doktorun hastanede çalışmadığı öğrenildi. Başka bir hekimin köşesiyle yarı zamanlı olarak hastanede çalışan şahsın kayıt dışı görev yaptığı tespit edildi. Bunun üzerine hasta yakını doktordan şikayetçi olurken, yaşanan tartışma anları kameralara yansıdı.

“KİMLİĞİNİ GÖRMEK İSTEDİM”

Hastanede kendilerini muayene eden doktordan şüphelenen Özgür Gündem, “Bir özel hastaneye yeğenimi getirerek tedavi etmek istedim. Ateşi, kusması ve halsizliği vardı. Nazmi Uğur adında bir doktora girdik. Bize kaşe ve isim verirken biz orada doktorun hareketleri ve davranışlarından kuşkulandık. Doktor isminin Mehmet olduğunu söyledi. Raporu çıkarırken de Nazmi Uğur diye bir doktor ismi verildi. Hastane kayıtlarına baktığım zaman Nazmi Uğur çok farklı bir kişi bizi muayene eden başka bir insandı. Kimliğini görmek istedim. Bununla ilgili bir açıklama yapmadı. Başhekim geldiğinde ‘Ben bu adamı tanımıyorum’ dedi. Ondan dolayı da biz polisi aradık. Karakola ifade vermeye geldik. Zaten doktor bizimle görüşme yapmadı. Yanındaki sekreter sürekli, ‘Kusma, ateş var mı, nasıl durumu’ diye sorular sordu. Doktor bizimle ilgilenmedi. Ben o an kuşkulandım. Doktorun sorması gerekeni sekreter soruyordu. Bize teşhis koydu. Serum ve damar yolundan enjeksiyon verildi. Bize domuz gribi var denildi. Zaten karakoldan çıktıktan sonra hastayı farklı hastaneye götüreceğiz” dedi

Editör: Haber Merkezi