Kamu güvenliğini tamamlayıcı olarak görevli Özel Güvenlik Görevlilerinin, Genel Kolluk Kuvvetleri ile etkili iletişim, işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla daha önce başlatılan KAAN uygulaması kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü denetim ve eğitim faaliyetleri devam ediyor.

Özel Güvenliğin Bilinci Zinde Tutulacak

Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyonu adı verilen kısa adı “Kaan uygulaması” olan çalışmayla genel kolluk birimlerinin bu uygulama aracılığı ile ivedilikle bilgilendirilmesi, asayiş birimlerince sağlık kuruluşlarındaki güvenlik kontrollerinin arttırılması ve özel güvenlik görevlilerinin güvenlik bilincinin de zinde hedefleniyor.

Şu ana kadar polis başmüfettişlerince 28 ilde 194 hastanede görev yapan 4975 Özel güvenlik görevlisi ile İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerince 26 ildeki 63 hastanede görev yapan 1459 özel güvenlik görevlisine yönelik yerinde inceleme ve eğitim faaliyeti tamamlandı.

32 ilde Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı kadrosunda görevli polis başmüfettişlerince inceleme ve eğitim yapılırken kalan 49 ilde ise ile Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlükleri inceleme ve eğitimlerini devam ettiriyor.

Sağlık çalışanlarına yönelik muhtemel yaşanacak şiddet olaylarının önüne geçilmesi amacıyla özel güvenlik görevlerinin daha verimli çalışmalar ve meydana gelebilecek olaylara daha etkin müdahalede bulunması da hedefler arasında.