Sayıları 1 milyonu bulan sağlık çalışanları bu mutlu azınlık için küstürilüyor ve küstürülmeye devam ediliyor. Tüm bunlar sayıları 10.000’i bulan Sağlık Bakanlığındaki mutlu azınlık, sözleşmeli idareciler için.

Düşünün hemşirelere “SALAĞIM” yazdıran da çıktı, HEMŞİRENİ KIRBAÇLAYIN diyen de dün çıktı. Bunlar madalyonun basına yansıyan kısmı sadece.

KANUN TANIMAYANLAR VAR!

Aralarında dilekçe kanuna muhalefet edenlerin sayısı oldukça fazla. Evrak servisine dilekçesini kabul ettirmek isteyen personel, idarecilerden onay almak için kapılarda bekletiliyor.

Sağlık personelinin yazdığı dilekçeye cevap vermeyip, cevap istiyorsan dilekçende cevap istediğini belirtmen gerekirdi diyenler bile var.

HER MAKAMDA ONLARCA BOŞ PERSONEL!

Çalışanlardan ve hastalardan ayırdıkları, kapılarında, koridorlarında, bekleme salonlarında çalıştırdıkları sekreter, çaycı, güvenlik görevlisini aşabilirsen kendilerine ancak ulaşabiliyorsun. Zaten ulaşsan da “randevu aldın mı?” diyerek tersleyenler oldukça fazla.

ATANMALARINDA HİÇ BİR KRİTER YOK!

Atamalarında hiçbir kriter bulunmuyor, sadece lisans mezun olmaları yeterli. Mevzuat bilmelerine ise hiç gerek yok. Sağlık Bakanlığı ile ilgili işleyişi hiç bilmediği halde, Örneğin milli eğitim de ÖĞRETMEN, emniyet müdürlüğünde Polis olsan bile eşiniz dostunuz sayesinde Sağlık Bakanlığında idareci olabiliyorlar.

PERSONELDEN AZ MAAŞ ALIYORUM ALGISI!

Son günlerde ise “personelden daha az alıyorum” sözü ise içlerinde oldukça revaçta. Halbuki Hastane Müdüründen daha fazla alan bir hemşire ya da sağlık memuru bulunmuyor. Ancak kendilerinin ek ödemelerini hesaplamayıp, sadece maaşlarını baz alarak “personelden daha az maaş alıyorum” diyebilecek kadar manipülasyon ustalığı yapanlar moda bugünlerde.

ÜÇ KURUŞ FAZLA MESAİLERİ KESTİLER!

Odasından çıkmadan, WhatsApp üzerinden “fazla mesai tutamazsınız, paramız yok” diyerek üç kuruş fazla mesaileri kesen sözleşmeli yöneticiler, sözleşme dönemlerinde referans merkezlerinde kuyruk olmayı ihmal etmiyorlar.

DENETİM YOK, YAĞDANLIK ÇOK!

30 yıllık hemşireyi nöbete yazar, Mahkeme kararına rağmen, yetksiz bir şekilde il -ilçe sağlık müdürlüğüne hatta BAKANLIĞA tanıdıklarını torpille geçici görevlendirme ustası oldu çoğu. Geçici görevlendirmeler nedeni ile hastanelerde personel eksiklği yaşanması umurlarında dahi değil. Çünkü DENETİM Mekanizması yok. Denetim Makamındakilerin 2 hastasını muayene ettirmeleri yetiyor onların mahir yönetici olmalarına.

SORUNLAR BASINA YANSIRSA…

Gencecik personeli masa başı işlerde çalıştırırlar, Mevzuata aykırı olarak sorumlu hemşire görevlendirmeleri yaparlar, Hastanelerdeki sorunlar basına yansımadıkca görmezden gelirler. Sonrasında da UTANMADAN SIKILMADAN bu haberi kim basına yansıttı diye PERSONEL AVINA çıkarlar. Tabiki işini layıkıyla yapan, yapmaya çalışanlara sözüm yok.

Hangi kritere göre uzman olarak atandığı bilinmeyen ama uzmanlık alanında sahada görülmeyen uzmandan geçilmiyor müdürlükler.

Personele tehditlere maalesef çalışanlar adeta alışmış durumda.

Velasıl sosyal medyada ulusal ve yerel basında tüm yer alan olumsuzluklara rağmen, Sözleşmeli Yöneticilerde başarı aranmadan, V.H.K.İ olmak için bile sınav olan bir kurumda Profosyonel yönetici olmak için SINAVA gerek duyulmadan sistemde;

BAŞARILI OLMAYA DA GEREK YOK!

YETERKİ DOĞRU KİŞİ İLE İLETİŞİMİN OLSUN

10.000 MUTLU KİŞİ İÇİN

MUTSUZ PERSONEL , HASTA VE HASTA YAKINLARI

Bir sınav yapın, sınavda başarılı olanlar arasından istediğiniz ile sözleşme yapın, en azından bilelim KANUN, YÖNETMELİK BİLDİĞİNİ!

Editör: Haber Merkezi