Zonguldak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğündeki cemaat yapılanmasıyla ilgili haberler çıktığında kendisini İl Müdürü Kemal Gümrükçü’ye siper eden Sağlık Sen Başkanı Mehmet Ali Kara, son günlerde Zonguldak İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner ve Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Tosun’u ziyaret ederek İl Sağlık Müdürlüğündeki cemaatçi yapıyı korumanın peşine düştü.


Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlarda yöneticilik yapanların sözleşmesi 14 Temmuzda sona eriyor. Bu süreçte öncelikle İl Müdürlerinden sözleşmesi devam edecek olanlar Bakanlık tarafından çağrılarak sözleşme yenilemesi yapıldı. Zonguldak için Ertuğrul Güner ile yola devam kararı alınınca gözler Hasan Tosun'a çevrildi.
Bilindiği üzere Zonguldak Sağlık yönetiminde çift başlı bir yapı etkisini gösteriyordu. Kan uyuşmazlığı diye nitelenen bu yapının bir tarafında Ertuğrul Güner ve ekibi, diğer tarafta ise sendika, Nur Cemaati ve ekibi var.


Sendika, özellikle Bilal Cin, Nazım Erduran ve Hüseyin Kermen gibi kişilerin koltuklarını korumak için olağanüstü çaba sarf ediyor.
Diğer yandan eski İl Sağlık Müdürü Öner Güner'in eşi Zeynep Güner'in hala hastane yönetiminde kalması da sıkıntı yaratıyor. İstanbul'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde göre yapan Öner Güner'in eşinin hala Zonguldak'ta olması eleştirilere neden oluyor. 
Zaman zaman isimleri magazin gündemini sarsan sağlık yöneticilerine kimlerin referans olacağı yakında ortaya çıkacak.
Kamuran Aşkar bile milletvekili aday adayı olduğu dönem, kendisi için 500’er lira toplayan yapının kalması için siyasileri az zorlamamıştı.
Sağlık yönetiminde kan uyuşmazlığının devam edip etmeyeceği, Zonguldak için yine kayıp yıllar olup olmayacağı siyasilere bağlı.
Sağlık yönetiminde yaşanan cemaat çatışmasından sonra, Trabzon-Zonguldak çatışmasında da kimin galip geleceği merakla bekleniyor.

Zonguldak Pusula Gazetesi 

Editör: Haber Merkezi