Bu meslekler  Şube müdürü, hastane müdürü, Şef, koruma ve güvenlik şefidir. (Değişik Bölüm başlığı:RG-30/12/2014-29221)

Sağlık Bakanlığında hali hazırda kadrolu şube müdürü ve kadrolu hastane müdürleri ( entegre) vardır. Kadrolu şube müdürlerinin % 95'i sınavla, hastane müdürlerininde % 100'ü torpille kadro almışlardır.  ( İstenilmesi üzerine açıklayıcı isim, zaman, tarih, usul ve şekil yönünde açıklama yapabiliriz)  Yönetmelikle açıkca görevde yükselmeye tabi bir kadro olan şube müdürlüğü ve hastane müdürlüğüne 2-3 sene öncesine kadar  sınavsız atama yapılması başlı başına vicdanları kanatan bir konudur. Bu konuyu şimdilik kenara bırakalım. Ve yönetmeliğe dönelim. 

Yönetmelik der ki ; sağlıkta 4 tane yönetici kadrosuna sınavla atanılır. ( Şube müdürü, hastane müdürü, Şef, koruma ve güvenlik şefi)  Sağlık Bakanlığı 2020 yılı GYS duyurusunda bu yöneticilerden ''şef'' olanı için sınav açıyor.

Şimdi şunu sormak istiyoruz. Şef ile hemşire,sağlık memuru,vhki,memur,bilgisayar işletmenleri arasında ne fark var ? Hangi şefe il sağlık müdürlüklerinde yöneticilik yaptırıyorlar. Kadrolu şube müdürüne birim vermeyen bir yapıda şef nasıl yönetici kabul edilir. 

Evet şeflik bir yöneticilikti. Ama sözleşemeli yapıya geçmeden önce.  Ortada bir şube vardı ve şubeninde şefi vardı. Ancak şimdi başkanlar, başkan yardımcıları, uzmanlar var.  Zaten  '' Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Kadro Standartları ile Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönerge''  de yöneticiler sıralanmış ve yönetici olarak '' başkanlar, başkan yardımcıları, uzmanlar '' sayılmış.  Hem sözleşmeli yapıya geçiliyor hemde yapıda yöneticilik görevi  olmayan bir mesleğe sınavla alım yapılıyor. 

Şube müdürlüğü ve hastane müdürlüğü için açılmayan GYS'nin hem kapsamı az hemde faydası yoktur. 

Editör: Haber Merkezi