İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Tuncel, koronavirüs sürecinde, Sağlık Bakanı’nın şahsında, sağlıkçıların yükselen bir değer haline geldiğini belirterek, “Böyle bir değer yükselmesinin potansiyel bir tehdit olduğunu da bilmemiz lazım” dedi.

Sağlıkçılar için inanılmaz sözler: “Valla, değer çok fazla artarsa kötü bir şey”

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Gezer’in uzun süre başkanlığını yaptığı BİLSAM (Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi)’ın Youtube kanalında, geçtiğimiz haftalarda, “Salgın Sonrası Siyasal Beklentiler” başlıklı bir konuşması yayınlanan Gökhan Tuncel, sağlıkçıların yükselen değer olmasının “kötü bir şey” olduğunu söyledi.

Tuncel, “Sağlıkçıların yükselen bir değer haline gelmesi söz konusu. Bu, iyi bir şey mi kötü bir şey mi? Valla, değer çok fazla artarsa kötü bir şey”  dedi.

“Uzmanlık alanının dışına çıkıp, kendilerini siyasal alanda otorite olarak kabul ettirmek yoluna girebilirler”

Koronavirüs vakalarının en yoğun görüldüğü, yani sağlık çalışanlarının, moral ve motivasyona en fazla ihtiyaç duyduğu Mayıs ayında yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının, toplum nezdinde yükselen değer haline gelmesinin, sağlıkçılar tarafından gelecekte toplum üzerinde bir tahakküm aracı olarak kullanabileceğine işaret eden Gökhan Tuncel, salgın sürecinde sağlıkçıların elde ettiği değer üzerinden kendi uzmanlık alanları dışına çıkıp siyasal konularda kendilerini otorite olarak kabul ettirme yoluna girebileceğini ifade etti.

Koronavirüs mücadelesinde en büyük riski sağlık çalışanları üstlenirken…

Bini aşkın sağlık çalışanı, koronavirüslü hastaları sağlığına kavuşturmak yolunda mücadele ederken virüse yakalandı, Aralarında Türkiye’nin sağlık kalitesini yükselten çok sayıda bilimsel araştırmaya ve çalışmaya imza atmış tıpçı akademisyenlerin olduğu, sayısı net olarak henüz açıklanmayan doktor, hemşire, yardımcı sağlık personeli, mesleki mücadelelerini ölümle noktalamak zorunda kaldı bu süreçte.saglikpersonelihaber.net

Böyle bir tabloda, Rektörü de bir sağlıkçı olan İnönü Üniversitesi İİBF Dekan Yardımcısı Gökhan Tuncel, sağlık çalışanlarının toplum nezdinde değer kazanmasını, “Böyle bir değer yükselmesinin potansiyel bir tehdit olduğunu da bilmemiz lazım” sözleriyle yorumladı.

MOTAŞ’ın Genel Müdürüydü

Bir dönem Malatya Belediyesi’de şehir içi toplu taşıma işini yürüten MOTAŞ’ın genel müdürlüğünü de yapan, İİBF Dekan Yardımcısı Gökhan Tuncel’in o konuşması şöyle:

“Sağlık Bakanı’nın şahsında aslında sağlıkçıların yükselen bir değer haline gelmesi söz konusu. Bu, iyi bir şey mi kötü bir şey mi? Valla, değer çok fazla artarsa kötü bir şey. Ama ona değer yüklenmesi, yaptığı çabadan dolayı, emekten dolayı ona değer verilmesi ayrı bir şey. Ama bu değeri, bir iktidar alanı haline getirip kullanmaya çalışması kötü bir şey. Geçmişte böyle miydi? Geçmişte böyleydi. Yani Türkiye’de bazı meslek mensupları yaptıkları işten dolayı, kazandıkları paradan dolayı, toplumun kendilerine atfettiği değerden dolayı, statülerine atfettiği değerden dolayı onu bir iktidar alanı haline getirip bir egemenlik ilişkisi kurabiliyordu toplumla. Böyle bir şey olmaz diye düşünüyorum ama böyle bir değer yükselmesinin potansiyel bir tehdit olduğunu da bilmemiz lazım. Yani kendi uzmanlık alanları dışına çıkıp siyasal alana dair birçok konuda kendilerini otorite kabul ettirme gibi bir yola girebilirler. Bu da bir risk, onu da söylemiş olalım”.

Rektör Prof. Dr. Kızılay ne diyecek?

İnönü Üniversitesi İİBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Tuncel’in sağlık çalışanlarına yönelik bu sözlerinin, sağlık çalışanları ve sağlık çalışanları meslek örgütlerinden tepki alacağı değerlendirilirken, kendisi de bir hekim olarak sağlık çalışanı sıfatına sahip olan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın, İBBF Dekan Yardımcısı Tuncel’in sağlık çalışanlarına yönelik sözlerini nasıl değerlendireceği ise merak konusu oldu.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com