Mersin Şehir Hastanesinde çalışan bir sağlık çalışanı tarafından paylaşılan ve sonrasında “Hemşireler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” sosyal medya hesabından takipçilerine duyurulan kahvaltı menüsünde ki çeşitlilik kullanıcıların takdirini topladı.


*Mersin Şehir Hastanesi Kahvaltısı Menüsü

Bugün neredeyse hastanelerin tamamında kırmızı ete hasret bırakılan sağlık çalışanları, yemeklerden tat alamadıkları için ya öğün geçiştirmek yada hastane kantinlerinden yemek yemek zorunda bırakılıyorlar. Bu şartlar altında hastaneye gelen hastalara verilen hizmetin kalitesini arttırmayı hedefleyen Sağlık Bakanlığı üst yönetiminin doğrudan sağlık çalışanlarını ilgilendiren konulara kürsülerde mecburiyetten değinmenin ötesinde ne zaman el atacakları ise sahada merak edilen başlıca konular arasında yer alıyor.

Binlerce lira aylık karşılığında görev ifa eden sağlık idarecilerinin, yemek ihale şartnamelerinde artık gözle görülür değişiklikler yapmalarını, bir önceki yılların şartnameler ile yaptıkları ihalelerde "tarih değiştirmenin" ötesinde sağlık çalışanlarına hak ettikleri menüleri sunmalarını ümit ediyoruz. 

Öte yandan sağlık çalışanına hak ettiği menüyü sunmanın istenince olabildiğinin en güzel örneği olarak paylaşılan kahvaltılık fotoğrafının ardından bazı kullanıcılarda kendi hastanelerindeki kahvaltılık menüsünü paylaştılar.


*Yayladağı Devlet Hastanesi Kahvaltısı Menüsü