İzmit Belediyesi ve İzmit Ticari Taksiciler Platformu korona virüs ile mücadelenin kahramanları olan sağlık çalışanları için anlamlı bir işbirliğine imza atarak 23-24-25-26 Nisan tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağında görev yapmaya devam edecek İzmit’teki sağlık çalışanlarını İzmit Belediyesi’nin koordinasyonunda ücretsiz olarak taşıyacaktı. Acil ulaşım desteğine ihtiyaç duyan sağlık çalışanları İzmit Belediyesi’ne telefonla ulaşarak ücretsiz taksi talebinde bulunabilecek. İzmit Belediyesi’nin yönlendirmesi ile İzmit Ticari Taksiciler Platformu tarafından görevlendirilen taksiler, ücretsiz olarak sağlık çalışanlarını evlerine ya da sağlık kuruluşlarına taşıyacaktı.

KAYMAKAMLIK İZİN VERMEDİ

İzmit Ticari Taksiciler Platformu ile İzmit Belediyesinin ortak projesine İzmit Kaymakamlığından izin çıkmadı. Bu sebeple gönüllü taksiciler sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım imkanı sağlanamayacak. İzmit Taksiciler Platformundan yapılan açıklamada, “Koronavirüs Pandemisinin Başkahramanları olan Sağlık Çalışanlarımızı 24-25-26-27 Nisan tarihlerinde, ulaşım sıkıntılarını ortadan kaldırmak amacı ile İzmit Belediyesiyle yapmış olduğumuz çalışma, İzmit Kaymakamlığından izin verilmediğinden dolayı siz değerli sağlık çalışanlarımızın ulaşımına yardımcı olamadığımızı en içten üzüntülerimiz ile bildiririz.” İfadelerine yer verildi. 

KONUDAN BİR HABER ŞİKAYETÇİLER

Platformdan yapılan bir diğer açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bünyesinde bir grup gönüllü arkadaşımızın fikri olan (İzmit Zabıta Müdürlüğü koordinasyonuyla) sadece sağlık çalışanlarına özel ve sadece İzmit ilçe sınırlarında ticari taksilerimizle ücretsiz ulaşım fikrimizi çarpıtarak gün içerisinde yine bizim camiamızda bulunana bazı arkadaşlarımız belirli mercilere; “Biz çalışamıyoruz, bu 8 araç neden çalışıyor? Biz de çalışmak istiyoruz, Biz de para kazanmak istiyoruz” gibi konunun içeriğinden bir haber olarak serzenişlerde bulunduğunun bilgisini aldık. Bu 8 arkadaşımız hiçbir ücret talep etmeden işçilik ve yakında masraflarını kendi ceplerinden karşılayıp kahraman sağlık personelimize bu hizmeti canı gönülden vermeye ve sağlık personeli dışından ücretli ve ya ücretsiz kimseyi taşımayacağını da gerekli mercilere bildirip, kamuda oluşan yükü bir nebze hafifletmek istemiştir.

Editör: Haber Merkezi