Gözü dönen komşular, 112 ambulansındaki Süleyman Kartal ile yukarıda hastaya müdahale eden Tolga Kaya ve Hasan Demir'e saldırdı.

Görevlilerin şikayeti üzerine yakalanan Doğan, Fadime, Ramazan ve Beytullah Şenkaloğlu, bugün Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcılık Fadime Şenkaloğlu'nun serbest bırakılmasına karar verirken, diğer 3 şüpheliyi tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

3 şüpheli mahkemece tutuklanarak Metris Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na konuldu.

HABERİN GEÇMİŞİ

İstanbul Avcılar’da ihbar üzerine hasta almaya giden ambulansa apartman sakinleri sopalarla saldırdı. Ambulansın araçlarına çarptığını iddia eden bina sakinlerinin saldırısı sonucu 1 sağlık görevlisi başından yaralandı.

Olay dün saat 16.00 sularında Avcılar Yeşilkent Mahallesinde yaşandı. Kalp hastası bir vatandaşın rahatsızlanması sonucu yakınları tarafından yapılan ihbar üzerine 112 ambulansı olay yerine gitti.

Sağlık görevlilerinin ambulansı park ederken iddialara göre sokaktaki bir araca hafif şekilde çarptığı iddia edildi.

Ambulansın araçlarına zarar verdiğini iddia eden aynı apartmanda oturan vatandaşlar, ellerine sopa alarak 112 acil sağlık ambulansına saldırdı.

Görevlilerin 'Beyaz kod' vermesi üzerine kısa sürede polis ekipleri sevk edildi. Ekipler aynı aileden Doğan, Fadime, Ramazan ile Beytullah Şenkaloğlu'nu gözaltına aldı.

Başından darbe alıp, kanlar içerisinde kalan sağlık görevlilerinden Süleyman Kartal, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'ndeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Diğer iki görevli de kontrol amaçlı hastaneye götürüldü. Kalp hastası Fahri Aybakan, Esenyurt’taki özel bir hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı.

Dilayda Abdar, kalp pili takılan dayısının fenalaştığını, bunun üzerine ambulans çağırdıklarını belirterek, "Ambulanstaki iki görevli dayıma müdahale etmeye çıktı. Araçta kalan görevli yolu açmak için biraz geri geldi. Aynı binadaki komşular araçlarına zarar verdiğini öne sürerek sopalarla aşağı inip saldırdı. Dayıma bir şey olursa bunun vebaline nasıl girecekler? Diyecek hiçbir şey bulamıyorum. İnsanlarımız çok bencil düşünüyorlar." dedi.

Editör: Haber Merkezi