Cuma günü saat 11.00’de Kapaklı Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşma gerçekleştiren Türk Sağlık Sen Tekirdağ Şube Başkanı Yalçın Gür, “ Türk Sağlık-Sen olarak pandemi ile kahramanca mücadele eden sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek için yoğun bir mücadele verdik.” Pandeminin kahramanları sağlık çalışanları yoğun mücadeleye canları pahasına devam ediyorlar. Bütün bu zor şartlara rağmen özveri ile çalışan sağlık çalışanları Liyakatsız, sendikal ayrımcılık yapan yöneticilerin mobingine maruz kalmaktadırlar. Tekirdağ ilindeki sağlık kurumlarının hemen hemen hepsinde durum aynıdır. Fakat Kapaklı Devlet Hastanesi idarecilerine ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Bu zatların mobing, sendikal ayrımcılık ve adaletsizlikleri konusunda ellerine kimse su dökemez” dedi.

SİZLER KURALLARA UYACAKSINIZ

Sendikaya üye olan 17 üyenin hastane İdari Mali İşler Müdürü tarafından mobing ve tehditler yapıldığı iddia eden Gür, “ Üyelerimize “ Siz geçici görevlendirme istiyorsunuz” diyerek  iki arkadaşımızı Tekirdağ Şehir Hastanesine geçici görevlendirme yapmıştır.

Geçici görevlendirmede kanunda yazan “Gönüllülük esası olmalıdır demekte, eğer yoksa kura ile belirlenir hükmü vardır” bu iki arkadaşımıza böyle uygulanmamıştır.

Bu yetmezmiş gibi iki arkadaşımıza ne kendi hastanesi ne de Sağlık müdürlüğü kalacak yer ayarlamamıştır.

Polis evinde ücretlerini kendileri ödeyip kalmışlardır. Bu da onların ayıbıdır.

İl Sağlık Müdürü’nün de konuyu bilmesine rağmen haksızlığın düzeltilmesi adına vermediği destek manidardır. Bu zatların en son çalışanlara mesaj grubundan yazdıklarını okuyunca inanamadı.

 Çalışanların mesai saatlerine titizlik gösteren bu arkadaşlara, iş kendilerine gelince mesai 8.00’de başlamasına rağmen 8.30-9.00’da gelme, öğlen arası çıkıp 14.00-14.30’da geri dönmek serbest.

İdareciyseniz ilk önce sizler kurallara uyacaksınız.

Bütün nöbet değişimleri iptal edildi, bundan sonra nöbet devri ve değişimi olmayacak. Böyle bir şey olabilir mi? Dünyanın her türlü halleri var, insanız hepimizin başına beklenmedik şeyler gelebilir ve nöbet değişmek zorunda kalabiliriz.

Böyle bir idarecilik olmaz.

Bir şeyleri yasaklarken kendi yaptıklarınıza ne demeli? İdari katta en ikonu evde hafta sonu kahvaltısı gibi keyifle kahvaltı etmeleriniz neyin nesi? Ayrıca orada hastanenin işlerini yapmakla görevli olan personelin sizlere kahvaltı hazırlamak diye bir mecburiyeti ve görevi yok.

Çalışanlara çay, kahve molasını yasaklayın, sizler sabahları keyifle sabah kahvaltıları yapın. Yok öyle bir dünya babanızın çiftliği değil kral gibi yönetemezsiniz bu kurumu.

Oturduğunuz o koltuklar devlete, vatandaşa ve çalışana adaletli hizmet etmeniz için size verilmiştir” dedi.

ÇALIŞANLARA BÜYÜK SORUN YARATIYORLAR

Hastane idarecilerinin çalışanlara büyük sorunlar yaşattığı iddiasında bulunan Gür, “Çalışanlara sendikal baskının en ağırını yapıyorlar. Nöbet listesi yapılırken adaletli davranmıyorlar, adamına göre muamele yapıyorlar. Çalışanları psikolojik olarak yıpratıyorlar. Küçük bebeği olup yalnız yaşayan, nöbet tutmayan arkadaşımıza bayram günlerinde ekstra nöbetler, mesailer yazıyorlar. Onun yerine gönüllü başka arkadaşlarının olmasına rağmen, bir de nöbetleri 5 saat olarak yazıyorlar. Uzun zamandır hastanede çıkan yemeklerin kötü olduğundan rahatsız olunmasına rağmen herhangi bir gelişme olmamıştır. Çalışanlar pandemi bahanesi ile görev tanımına uymayan birimlerde çalıştırılmıştır ve hala devam etmektedir. Yıllık izinlerin planlanması yılbaşlarında yapılması gerekirken böyle bir planlama yapılmamaktadır. Mesnetsiz iddialar ile çalışanlara disiplin soruşturmaları açılmakta, cezalar verilmeye çalışılmaktadır” dedi.

Editör: Haber Merkezi