Haber sitesinde işlenen olayda, doğum yapan Büşra D’ye doğum esnasında bir hemşire tarafından fiziki şiddet uygulandığı iddiası manşete taşınırken, Düzce Üniversite Hastanesi ile ilgili yetkililerin bir an önce harekete geçmesi beklendiği vurgulandı.

Bundan 1 ay önce doğum yapan ve doğum esnasında bir hemşirenin fiziki şiddetine maruz kaldığını ifade eden Büşra D. doğum sancılarının başlaması ile acıdan istem dışı olarak hemşirenin koluna vurduğunu, hemşirenin ise kendisinin ayağına vurduğunu öne sürdü.

Kendisine yapılan bu şiddete kayıtsız kalmayan Büşra D. hakkını aramak için ise ilgili şikâyetini CİMER’e yaparak hastane ve hemşire hakkında şikâyette bulundu.

“Hemşire doğum sancısı çekerken ayağıma vurdu”

Büşra D. CİMER’e yaptığı şikâyette, “Ben 1 ay önce Haziran’ın 28’inde Düzce Üniversitesi hastanesinde doğum yaptım. O hastanede çalışan hiçbir doktor, hiçbir hemşire, insanlara iyi davranmıyor. Ben doğum yaptığım gün sancımdan hemşirenin koluna vurdum diye, hemşire ayağıma vurdu. Hemşirenin ismini bilmiyorum. Doğumhanede sancı çekenlere bağırmayın diye kızıyorlar, akşam olduğu zaman hemşirelerin gülme sesleri dışarılara kadar geliyor. Doğum sancısı çekenler bağırmayacak, ama onlar keyif yapacaklar. Böyle bir olay yok! Şikayetçiyim” dedi.

Doğum esnasında kaldığı sözlü ve fiziki şiddeti Öncü Haber Muhabirine anlatan Büşra D. ayrıca, “Doğum sancılarım başlamıştı. Acı çektiğim için istemeyerek hemşirenin koluna vurdum, hemşire ayağıma vurdu. O hastane, hastane olmaktan çileden çıkmış. O hastanedeki hemşireler olsun doktorlar olsun, hastalarla ilgilenmiyorlar” diye konuştu.

Kaynak: Savaş ARI

Editör: Haber Merkezi