Haber merkezimize gönderilen birçok ihbarda, 2024 yılı sonuna kadar Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ile Ziraat Bankası arasında yapılan anlaşma gereği kart aidatı, EFT ücreti gibi kesintilerin yapılmaması gerekirken Bankanın protokolü hiçe saydığı iddia edildi.

Yapılan protokole istinaden herhangi bir ücret kesintisini sağlık personeline yansıtmaması gereken Ziraat Bankasının, Sağlık Personelinden kart aidatı ücreti kesmeye başladığı ekran görüntüleri ile paylaşıldı.

Kasım ayı itibariyle Bankanın bu uygulamayı başlattığını dile getiren sağlıkçılar, yapılan aidat kesintileri sonrası Ankara İl Sağlık Müdürlüğünün duruma müdahale etmesini istiyor.

Ankara’da görev yapan birçok sağlık personeli Ziraat Bankası mobil uygulamasına girdiklerinde kart aidatı kesintisi tutarıyla karşılaştı.

Yapılan sözleşme gereği Ziraat Bankasının sağlık personeline kart aidatı ücreti başta olmak üzere diğer masrafları yansıtmaması gerekirken bu ay başlattığı uygulama sağlık personelleri arasında hayal kırıklığı yaşattı.

Konuyla ilgili Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ya da Ziraat Bankası kanadından herhangi bir resmi açıklama yapılmazken kesilen aidatların sözleşme gereği geri iade edilip edilmeyeceği ise bilinmiyor.