SES üyesi sağlık çalışanları Bursa’da sağlık çalışanları ile promosyon anlaşması yapan 2 Bankanın önünde oturma eylemi yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

Diğer taraftan çoğu sağlık çalışanları Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan promosyon protokolünü güncellemeyen bankalardaki otomatik ödeme talimatlarını da iptal edeceklerini açıkladılar.

Bursa’da 8 ay önce İl Sağlık Müdürlüğü 20 BİNİN üzerindeki sağlık çalışanı için promosyon ihalesi düzenlenmiş ihale 2 bankada kalmıştı.

Promosyon parası kişi başı 11.000 TL ile anlaşılmış ancak daha sonra İl Sağlık Müdürünün gayretleri ile 16.000 TL’ye çıkartılarak imzalanmıştı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’a, “Banka promosyon ihaleleri konusunda yeni bir gelişme var mı?” sorusunu yönelttik…

Dr. Yavuzyılmaz’ın yanıtı “Biz yazımızı yazdık şimdi bankalardan gelecek cevabı bekliyoruz…” oldu.

Sağlık çalışanları adına “Umut var mı?” diye de sorduk elbet ama…

***

Evet, şimdi dönelim yazımızın başına…

Sağlıkçıların eylem planları hazır…

Önümüzdeki hafta banka önünde basın açıklaması yapılacak…

Ardından SES’e üye olan sağlıkçılar bankalardaki otomatik ödeme talimatlarını iptal edecek…

Ve daha sonra da banka önlerinde oturma eylemi düzenlenecek…

Ayrıca resmi dilekçe ile maaş aldıkları bankadan ayrılarak, maaşlar başka bankalara transfer edilecek…

***

SES Bursa Şubesi Başkanı İrfan Açık, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini belirterek, yerelde başlattıkları bu eylem ve etkinlikleri ülke geneline yaymayı hedeflediklerini söyledi.

“Hak edilmiş haklarımızın birileri tarafından gasp edilmesine asla izin vermeyiz…” ifadesini kullanan başkan Açık şöyle konuştu:

“İlk altı ay toplam yüzde 500 bankalar kar ederken, sağlık emekçilerinin bu paydan yararlanmaması asla kabul edilebilir bir durum değil. Bankalar sırtımızdan para kazanıyor, promosyona sıra gelince ‘sözleşme’ diyorlar. Böyle bir şey olmaz. Maaşlarımızı başka bankalara taşıyacağız. Şimdilik bu tamamen yerel bir eylemdir. Topladığımız dilekçelere Sağlık Bakanlığı hala yanıt vermedi. Bankalar bizim dediğimiz süreci gerçekleştirmezlerse sadece sağlık sektörü değil, tüm kamu emekçileri adına genel merkezimizle birlikte ülke genelinde eylem ve etkinlikler başlatacağız. Ayın 15’ini bekliyoruz…”

***

Anlaşılan o ki bu hamur daha çok su kaldıracağa benziyor…

Lale Akasoy-Bursa Duysun