Biliyorsunuz geçen aylarda, Sağlık Bakanlığı hastanelere personel takviyesinin yapılacağını duyurmuştu...

Peyderpey atamalar yapılsa da personel açığı giderilemiyor ne yazık ki!

Hal böyle olunca da sağlık çalışanlarında hem fiziksel hem de ruhsal sorunlar artmaya başladı...

***

Sağlıkçılar, Sağlık Bakanlığı'nın yeterli personel alıp esnek ve dönüşümlü çalışmaya bir an önce geçmesi gerektiğine de dikkat çekiyorlar...

Her akşam açıklanan tabloya ek parametrelerin de eklenmesi gerektiğini hatırlatan sağlık çalışanları, Sağlıkçılar Odası sitesinde bakın neler paylaştılar:

***

"Tüm Türkiye'de tükenen sağlık çalışanı, hasta sağlık çalışanı, entübe sağlık çalışanı, şehit sağlık çalışanı sayısı yazılmalı ki gerçeklerimiz gözükebilsin! Pandemide; birinci dalgada alkışladılar, ikinci dalgada teşekkür ettiler, üçüncü dalgada da 'hakkınız ödenmez!' dediler. Dalga dalga umutları ve birer birer kendileri tükenen sağlık çalışanlarımızın bu durumuna ve sorunlarına sadece 'BAKAN' oldunuz! Ve dördüncü dalgada 'El fatiha!' diyeceksiniz. Çok yorulduk, çok yıprandık... Yeter artık!.."

***

Evet, salgından önce de kamu hastanelerinde sağlık personeli açığı mevcuttu ancak salgında ölen ve hastalanan sağlıkçılarla birlikte açık giderek arttı...

Çalışanların üzerindeki yük iyice ağırlaştı...

Üç kişinin yapacağı iş bir kişinin üzerine yıkılmış vaziyette!

Biliyorsunuz izinler, emeklilik ve istifalar da salgın nedeniyle ertelendi...

Anlayacağınız sağlıkçılar mutsuz ve umutsuz...

Hatta bir sağlık çalışanı sosyal medyada paylaştığı metinde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'dan sorunları anlatmak için sadece ve sadece 10 dakika istedi.

Bakın neler yazdı:

"Sayın Bakan Koca; sağlıkçıların sorunlarını sizinle paylaşmam için bana ömrünüzün sadece 10 dakikasını ayırın. Milyonlarca tweet attık size ulaşamadık! Rabbim uzun ömürler versin... Bana sadece 10 dakika ayırırsanız tüm sağlık çalışanlarını mutlu edecek sonuçlar çıkacaktır... Saygı sevgi hürmetle..."

***

Bakan Dr. Koca bu sese yanıt verir mi, vermez mi bilemeyiz ama...

"Zor dostum zor!" diyenlerin sayısı küçümsenmeyecek kadar çok...

Ne diyeyim!

Allah yardımcınız olsun...

Lale Akasoy / Yeni dönem