Sağlık çalışanlarının özlük ve mali hakları emsali memurlara göre oldukça düşük seviyelerde . Buna bir de adaletsiz döner sermaye sistemi eklenince çalışanlar tükenmişlik sendromuna girdiler

Umutla beklenen müjdeli haberler tek tek sona erdi. 

Hekim haricinde çalışanlar artık performans alamazken hekimlerin de sadece belirli bir azınlığı performans alabilir oldu.  Yine sadece bazı sağlık çalışanlarının aldığı nöbet paraları geçmiş aylara nazaran daha geç yatmaktadır. 

Sağlık Personelinin tamamını kapsayan bir zam beklentisi sürmekte ama önce bir umut haberi çıkmakta ardından umutlar söndürülmekte.. Doktor doktordur, hemşirede hemşire. Kimse kimsenin işini yapamazken çoğu ortamda zam nedeniyle belirsiz tartışmaların sonu gelmiyor. Durumdan vazife çıkaran bazı provakatörler ise site site, sosyal medya - sosyal medya gezerek her paylaşımın, her yorumun altına sağlık çalışanlarını ikiye bölmeye çalışan yorumlar yapmakta. Biz biliyoruz ki ne hemşireler doktor zam almasın dedi, ne de doktorlar hemşireler zam almasın dedi. Sadece iktidar partisinin maaş iyileştirmesi konusunda söz verip, sonrasında herhangi bir açıklama yapma zahmetinde dahi bulunmadığı bu günlerde ortalığın karışmasından, tartışmalardan keyif alan art niyetli kişilerin varlığını hatırlatmak istiyoruz sizlere.. 

SÖYLEMLERİMİZE DİKKAT ETMELİYİZ!

Hak talep etme yolu başka bir meslek grubunu yerme, kötüleme olmamalıdır. Emeğin yada eğitimin karşılığının istenildiği bir ortamda başka bir iş koluna hakaret vari tutumlar sergilemek iş barışını zedelemekten öteye geçmeyeceği gerçeği unutulmamalıdır. Bu kısır tartışma ve atışmaları görmek sağlık meslek mensupları adına gerçekten üzücü. Haklarımızı ararken söylemlerimize dikkat etmeliyiz.

En düşük devlet memurundan bile düşük maaş alan sağlık çalışanlarına hakları ödenmez dediler ve dedikleri gibi ödemediler.