Adana'nın Sarıçam ilçesinin Aydınyurdu Mahallesi’nin yolu bir kişi tarafından geçişe kapatıldı. İddiaya göre, yol 15 gün önce mahallede yaşayan bir kişi tarafından kendi arazisi olduğu gerekçesiyle kapatıldı. Vatandaş, yolun bir kısmını duvar örerek bir kısmını da toprak dökülerek kapattı.

AMBULANS GEÇEMEDİ


Aynı mahallede yaşayan 79 yaşındaki bir kişi, kalp krizi geçirince ambulans istendi. Mahalleye gelen ambulans yol kapalı olunca geçemedi. Ardından mahalleli , sağlık ekibini traktör yardımıyla eve taşıdı. 

ÖĞRENCİLER 2 KİLOMETRE YÜRÜYOR


Mahalledeki öğrencileri okula götürmek için gelen servis de yoldan geçerken çamura saplandı. Servis, traktör yardımıyla saplandığı yerden çekilerek kurtarıldı. Servis şoförü Ali Oruz, ‘’Yolumuzu kapattılar. Biz de burayı kullanıyoruz. Yağışlardan dolayı burası da çamur oldu. Aracımız çamura saplandı. Çocuklarımız 4 gündür okula gidemiyor. Yol kapalı olduğu için öğrenciler 2 kilometre yürümek zorunda kalacak’’ dedi.

4’üncü sınıfa gittiğini söyleyen Emine Demir, yolun kapatılmasından dolayı mağdur olduğunu ifade ederek, "Her yeri kapattılar. Çamurlu yoldan da tek başımıza gidemiyoruz. Servis bizi almaya gelmişti ama o da çamura saplandı. Mecbur yürüyerek gideceğiz’’ diye konuştu.

‘YENİ YOL YAPILANAN KADAR ACİL DURUMLARDA GEÇMEMİZE İZİN VERSİNLER’

Mahallede oturan Kadir Demir, yıllardır kapanan yolu kullandıklarını söyleyerek, “Komşumuz yolun kendi arazisinin içinden geçtiği için yolu kapattı. Burada yaklaşık 15 hane var. Babam kalp hastası ve geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçirdi. Ambulansı aradık ancak yolu açmadıkları için evimize gelemedi. Bizim kendi imkanlarımızla açtığımız yol da yağmur yağdığı için çamur içerisindeydi. Traktörlerimizle ambulansın yanına giderek sağlık personellerimizi alıp eve getirdik. Belediyeye gittik bir sonuç alamadık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Traktörle kendi imkanımızla yol yaptık. Komşumuza bir itirazımız yok. Sonuçta tapulu arazisi. Komşumuz yolu kapatınca yanındaki ev de alternatif yolu kapattı. Çaresiziz. Bizim mahallemizde çok hasta insan var. En azından yeni yol yapılana kadar acil durumlarda geçmemize izin verirlerse biz mutlu oluruz’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi