Özellikle sağlıkçıların evlatlarından ayrılış hikâyeleri, yaptıkları paylaşımlar hepimizin yüreğini dağlamıştı...

Kimi anne ve babasına, kimi akrabasına veya yakınına emanet ederken kınalı kuzularını;  gözlerindeki hüzün, kaygı, dudaklarından içlerine akıttıkları sessiz çığlıklar hepimizin hafızasında...

Kelimeler düğümlendi boğazımızda...

Öyle hâlâ da...

***

Tüm Sağlık Çalışanları Derneği, haftalardır sağlıkçı anne ve babasından ayrı yaşayan çocuklarımızın ailelerine olan özlemini anlatan bir video hazırlamışlar...

Şimdi emanet kaldıkları evlerden yaş grupları farklı olan sağlık çalışanlarının çocukları bakın nasıl sesleniyorlar ve ne istiyorlar bizlerden:

 "Benim annem ve babam sağlık çalışanı. Herkesin evde oturduğu bugünlerde onlar çalışıyor. Bu hastalığın onlara bulaşmasından çok korkuyorum. Onlara bir şey olmasını istemiyorum. Babam bize 'hastalık bulaşır' diye eve gelmiyor. Abim ve ben onları çok özlüyoruz. Tekrar onları istediğim gibi sarılıp öpmek istiyorum. Bütün bunlara kavuşmak için sizin evden çıkmamanızı istiyorum."

"Anneme babama doya doya sarılamıyorum. Keşke annemle babam burada olsa onlarla oynasam. Onlarla zaman geçirmeyi çok özledim. Eğer onlarla birlikte olmamızı, kavuşmamızı istiyorsanız lütfen evde kalın."

"Koronavirüs çıktığından beri annemizi ve babamızı göremiyoruz. Onları çok ama çok özledik..."

"Lütfen biz çocukları seviyor ve düşünüyorsanız evde kalın. Eğer siz evde kalmazsanız biz anne ve babamızı göremeyeceğiz."

"Bizler 'Siz iyi olun' diye anne ve babamızı göremiyoruz... Sizlerin sağlığı için gece gündüz çalışıyorlar... Babam otelde, annem halamda kalıyor... Keşke korona geçse de annemize ve babamıza kavuşsak... Baba, anne sizleri çok seviyorum ve çok özledim... Siz evlerinizden ayrılmasanız biz de onlardan ayrılmayız..."

Ve daha neler neler!..

***

Evet, videoyu hazırlayan Tüm Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Metin Altundal, yaşadığımız bu olaydan en çok sağlık çalışanlarının çocuklarının etkilendiğini belirterek şunları söyledi:

"Çocuklar adeta üçe bölündü. Anne ve babası ayrı yerde kalan var, annesi evde, babası otelde kalan var, babası otelde annesi evde ama çocuğu yakın akrabasının yanında kalan var... İçinde bulunduğumuz bu olayı, yaşı küçük olan çocukların anlaması veya anlatması çok zor oluyor... Örneğin daha önce işten evine gelen bir anne veya baba çocuğuna koşup sarılıp öperken, şimdi ise virüs bulaşır endişesiyle çocuğuna yaklaşamıyor, onu yanından uzaklaştırıyor... Ev içinde olsalar bile farklı odalarda kalmak zorundalar... Sağlıkçıların işi gerçekten çok zor... Lütfen biz sağlık çalışanların gösterdiği hassasiyeti, fedakârlığı herkesin göstermesini istiyoruz..."

Geleceğimiz, umudumuz, yarınlarımız olan yavrularımız için:

Evde kal Türkiye!

Lale AKASOY