Yetkili sendika Sağlık Sen'in Genel Sekreteri Durali Baki twitter hesabından Kamu dışı Aile Sağlığı Çalışanlarının birikmiş tayin, becayiş, tazminat ve iş güvencesi gibi haklarına kavuşmaları için düzenlenen sosyal medya etkinliği için paylaşımda bulundu. Baki paylaşımında, KamuDısıAsc KPDKbekliyor hastag'ını etiketleyerek Türk Sağlık Sen Genel Merkezi ve Genel Başkanı Önder Kahveci'yide paylaşımına ekleyerek destek talebinde bulunduğu görüldü.

Haber yayına girdiği anda Sağlık Sen Genel Sekreteri Durali Baki'nin twitine Türk Sağlık Sen ve Genel Başkanı Önder Kahveci'den henüz yanıt gelmemişti ancak konunun sağlık personelinin sorunlarına çözüm bulunması olduğu gerçeğiyle hareket edeceklerinden saglikpersoneliHABER.NET olarak hiç şüphemiz yok.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

Sağlık çalışanlarının birikmiş sorunlarının başında genel dönmeyen döner sermaye ve 3600 ek gösterge gibi talepleri konusunda da Sağlık Sen tarafından üye sayıları itibariyle sağlıkta ikinci en büyük sendika olan Türk Sağlık Sen'e el uzatılıp destek istenip istenmeyeceği de ayrıca merak konusu oldu. 

Sağlık ve Sosyal Hizmetler iş kolunda çalışan memurlar, uzun zamandır sosyal medya paylaşımlarında sağlık sendikalarının birlikte hareket etmesini istiyor. Hükümetin yüzde 3 zam teklif edecek cesareti de sendikaların ayrı durmasından aldığını düşünen sağlıkçılar, geçmiş örnekleri hatırlatarak Sağlık Sen ve Türk Sağlık Sen'in ortak hareket etmesi halinde etkili eylemler yapılabileceği ve sonucunda kazanımların elde edilebileceğini söylüyorlar. “Niye tek tek davranıyorlar, niye bir araya gelmiyorlar” “Sendikalar parçalı durunca, hükümet de çözüm üretme ihtiyacı hissetmiyor” diyerek sendikaların ortak tutum almasını istiyorlar. 

Bu bağlamda Sağlık Sen Genel Sekreteri Durali Baki'nin sosyal medya hesabından da olsa destek elini uzatması önemli bir adım olarak yorumlandı. Tabiki devamının gelip gelmeyeceği önemli. Bunuda zaman gösterecek bizde saglikpersoneliHABER.NET olarak sürecin takipçisi olacağız.