Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi iken 2018 Aralık ayında Sağlık Bakanlığı tarafından Hastane olarak tescil edilerek önemli bir dönüşümü gerçekleştirilen Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi özellikle pandemi sürecinde yüzde 25’lere kadar düşen çalışma kapasitesine karşın skandal iddialarla gündemden düşmüyor.

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile mücadelede özveriyle çalışan sağlık çalışanları bu sefer ‘mobbing’ iddiası ile gündeme geldi.

Meydan Haber’e gelen ihbarda personelin yer değişikliklerinde idare tarafından kameralarla sürekli izlendiği, birçok defa keyfi olarak soruşturma açılarak cezalandırmak istendiği iddia edildi.

Yöneticilerin yaptıkları iddia edilen mobbing nedeniyle birçok personelin hastaneden başka yerlere gitmek istediği ifade edilirken, bazı idarecilerin sorun oluşturup moral ve motivasyonu bozmakla suçlandığı öne sürüldü.

Diş hekimleri ve personel arasında huzursuzluğa neden olan bu tutum dışında uzman çocuk diş hekimine randevu alınamaması da şikayet konusu oluyor. Gömük 20 yaş diş ağrısı ve şikayetleri olan hastaların çene cerrahına ulaşamayıp, 5-6 ay sonrasına hasta kabul defterine isimlerinin yazıldığı ancak dönüp tekrar 182 MHRS sisteminden sıradan diş hekimine yada acil nöbeti tutan diş hekimine başvuruya yönlendirildiği iddia ediliyor.

Editör: Haber Merkezi