Sağlık Bakanlığı en son 2017 yılında yapılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavını 19 Nisan 2020 tarihinde yapılacağını duyurmuştu. Binlerce sağlık personelinin katılacağı sınavın pandemi nedeniyle virüsün yayılımını önlemek için 4 Ekim'e ertelediği duyurulmuştu. 

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavının virüsün yayılmasına engel olmak, bulaş riskini en aza indirmek için ertelendiği duyurulmuş, daha sonra yapılan yeni duyuruyla sınavın 4 Ekim'de yapılacağı ilan edilmişti.  

saglikpersoneliHABER.NET'e ulaşan sağlıkçılar, sınavın yeniden ertelenmesini istiyor. Kovid vaka sayılarının Nisan ayından daha fazla olduğu Eylül ayında, binlerce sağlık çalışanının sınava katılacağı düşünüldüğünde ortaya çıkacak riskin boyutunun gözönüne alınmasını istiyorlar.

Kaldıki iyice ağırlaşan çalışma şartlarında, Kamu Kurumları esnek mesaide iken, çoğu ilde yıllık izinleri dahi kullandırılmayan sağlık personelinin bu sınava yeterince çalışamadığı gerçeği ortada dururken, daha öncede dile getirildiği halde neden Bakanlığın sağlık personellerinin bu haklı taleplerine duyarsız kaldığı ise bilinmiyor.

Sınava girecek sağlıkçıların bir çoğunun hasta veya izolasyonda olduğu öğrenilirken, Bakanlığın 4 Ekim kararını tekrar değerlendirmesi isteniyor. 

Kritik günlerden geçerken aynı zamanda da ilerleyen zaman diliminde sınava hazırlanacak hiç vakit bulamadılar bu durumda sağlık personellerini sınava girdirme çabası bizleri hiç anlamamaktır diye serzenişte bulunuyorlar.