Dünyayı etkisi altına alan Pandemi (Covid-19) salgını sürecinde, ünvan ve branş ayrımı gözetmeksizin SAĞLIK ORDUSU olarak görev yapan sağlık personelleri, ruhsal ve fiziksel yorgunluklar ile birlikte ailelerini, çocuklarını ve sevdiklerini arkalarında bırakarak ülkemiz için canla başla çalışmaya devam ediyorlar. Sürecin uzamasıyla beraber olumsuz etkilenme sebebi ile sağlık çalışanları sınav konsantresini kaybetmiş, motivasyonları tamamen kayboldu. Özellikle başarılı olamama düşüncesi morallerinin ve psikolojilerinin bozulmasina sebep oldu.

Sağlıkçılara Sınavsız Unvan Hakkı Önergesi Meclis'e Sunuldu! haberi için tıklayınız

Kritik günlerden geçerken aynı zamanda da ilerleyen zaman diliminde tarihi ilan edilecek olan ünvan değişikliği sınavına hazırlanacak olan sağlık personelleri , salgının vermiş olduğu moral ve motivasyon bozukluğu ile birlikte gerek iş yoğunluğu, gerek endişe ve kaygı sebebi ile söz konusu sınavda  ders çalışmaya konsantre olamayacaklardır. 

Bakan Koca'nın yapmış olduğu basın toplantısında 7 bin sağlık çalışanının enfekte olduğunu üzülerek açıkladı. Bu zor süreçte tüm sağlık çalışanlarının haklarının ödenemeyeceğini, her birinin değerli ve kıymetli olduğunu , sağlık Ççlışanlarımız için Sağlık Bakanlığı olarak her türlü adımların atılmasını destekliyeceğini belirtmiştir. Bu açıklama sağlık personellerinde büyük heycan oluşmasına sebep oluşmuştur.

Sağlık Bakanlığınca yapılacak olan mevzuat değişikliği ile 1 (bir) defalığına mahsus olmak üzere, sınava başvuruda bulunmuş olan sağlık personellerine, mezuniyet alanlarına uygun kadrolara sınavsız unvan değişikliği ile atamalarının yapılması sahanın beklentileri arasında. 

Sosyal medyada bir araya gelen sağlık çalışanları Dr. Fahrettin Kocaya seslenerek;

"Bakanım ; Canını dişine takan biz Sağlık personellerine, sınav için başvuruda bulunmuş personellerin talep ettikleri kadrolara geçmelerini talep etmekteyiz. Sağlık Bakanlığı personelleri olarak bize vereceğiniz müjdeli haberi beklemekte, şükranlarımızı sunmaktayız. Saygılarımızla." mesajını ilettiler.