Sağlık meslekleri olan Tabip, Hemşire, Ebe, Sağlık Teknisyeni, Sağlık Teknikeri, Sağlık Lisansiyeri gibi mesleklerin görev tanımlarında güncelleme yapılması için Sağlık Bakanlığı adım atıyor.

Sağlık meslekleriyle ilgili yeni bölümlerin dahil edilmesi ve mevcut sağlık mesleklerindeki iş tanımlarını günün şartlarına uygun hale getirilmesi ihtiyacı nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından 2 - 11 Aralık 2022 tarihlerinde mevzuat güncellemesi için toplantı yapılacak.

Antalya Belek’te 2 – 11 Aralık 2022 tarihleri arasında Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından sağlık meslekleri mevzuat güncelleme toplantısı düzenlenecek.

Sağlık Personelinin İş ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik!

20 Kasım 2021 CUMARTESİ günkü Resmi Gazete'de Sağlık Meslek Mensupları ile Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensuplarının İş ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmeliğin Ek-1/B'sinde yer alan "Anestezi teknisyeni/teknikeri" başlıklı bölümünde düzenleme yapılmıştı. Yapılan düzenleme şu şekilde olmuştu: ""h) Anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı sorumluluğunda ameliyata girecek hastayı entübe eder. Acil durumlarda da tabip sorumluluğunda hastayı entübe edebilir."

2021 Yılındaki yönetmelik değişikliği ile 

  • Tıbbi görüntüleme teknisyeni/teknikeri,
  • Acil tıp teknikeri,
  • Acil tıp teknisyeni,
  • Biyomedikal mühendisi,
  • Gerontolog

Unvanlarının tanımlarında değişikliğe gidilmişti.  Yönetmelik değişikliği için tıklayınız.