Ankara'da özellikle son haftalarda sağlık personelleri insanüstü bir çabayla pandemiyle mücadele etmeye çalışıyor. Artan enfekte sağlık personeli sayısının binleri bulduğu söylenirken, hastanelerde personel eksizkliği ciddi olarak hissedilmeye başlanmış durumda.

Tüm bunların yanında filyasyon ekipleri ise sabah akşam mesai gözetmeksizin vardiyalar halinde tüm Türkiye'de olduğu gibi kapı kapı dolaşmaya, vakalara evlerinde sağlık hizmeti sunmaya devam ediyorlar. Sağlık personellerinin koordinasyonu başta olmak üzere özellikle teknik aksam konusunda ciddi aksaklıkların yaşandığı haber merkezimize gelen bilgiler arasında. Tüm bunların yanında filyasyon  ekiplerine dağıtılan kumanyanın'da büyük tepkiler toplaması üzerine Sağlık Sen Ankara 6 Nolu Şube Başkanı Umut Gümüşay'da sosyal medya hesabından açıklama yaparak "Zor şartlar da Fedakarca çalışan Filyasyon ekiplerimizin daha iyisini hakettiğini düşünüyorum, Sağlık Müdürümüzün de ayni düşünce de olduğunu umuyorum" diyerek Ankara İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm ve Ankara Valisi Vasip Şahin'i etiketleyerek konuya duyarlılık göstermelerini umdu.

Özellikle donanım konusunda sıkıntı çeken arama ekipleri, yazıcıların sorunlu olduğu, karınlarını doyurmaktan öte çalışma esnasında kullanılan kalemleri dahi kendilerinin temin ettiklerini dile getirerek, Ayniyat birim sorumlusunun ihtiyaç nedeniyle sorulan herşeye yok demeyi alışkanlık haline getirdiğini belirterek tepkilerini ortaya koydular. Mauseler başta olmak üzere bilgisayar kasalarının adeta hurda kategorisinde olduğu söylenirken, teknik aksaklıklar yüzünden iş yapamamaktan yakınan salık çalışanları sorunlarına çözüm bekliyor.

Sağlık Sen Ankara 6 Nolu Şube Başkanı Umut Gümüşay, kalem gibi kırtasiye ürünlerinin yanında ekipman eksikliği konusunda da paylaşımda bulunarak, "Saha da çalışan Filyasyon ekiplerimizin Kalem ve ekipman eksiğinin olduğu ile ilgili bildirimler geliyor.Sağlık Sen olarak geçiçi çözüm üretiyoruz.Kalıcı çözüm için YETKİLİLERE DUYURULUR" açıklamasında bulundu.

"