BEN YAPTIM OLDULAR DEVAM EDİYOR!

Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesinde çalışan sağlık personeline hastane idaresi tarafından uygulanan işlemler zinciri, sağlık çalışanlarının son yılların yeni yönetici profili ile örtüşen “ben yaptım, oldu” yaklaşımıyla nasıl zorlandığını tekrar gözler önüne serdi.

Röntgen çekimi için hasta bulunmadığı anlarda, ‘İyonizer Radyasyona’ maruz kalmamak için röntgen biriminin karşısında olan oda da bulunan sağlıkçıya, ‘hasta çağrıldığında görev yerinize geliyorsunuz’ denilerek soruşturma açıldığı iddia edildi.

"GERİZEKALI" DİYEREK BAĞIRDI İDDİASI!

Edindiğimiz bilgilere göre; 05.12.2019 tarihinde saat 16:00 sularında gelen hastaya, röntgen talebinde bulunulmuş, bu sırada koridora çıkan sağlık personeli, M.D. isimli kişinin hastaya “sen işine bak” diyerek bağırdığına şahit olmuş, sonrasında hastanın röntgen çekimi tamamlanmış, çekim sırasında hastanın  “kağıdı elime verdiler, başka hiçbir şey demediler, ben ona kızdım” dediği söylenmiştir. Hastanın röntgen çekimi sonrasında kendisini idari amir olarak tanıtan M.D. isimli kişinin sağlık personeline hitaben; “Nerdesin sen, odanda oturmak zorundasın” diye bağırdığı, buna cevaben; odada iyonizer radyasyon olması nedeniyle bulunduğum yerin arka tarafında olduğunu söyleyen sağlıkçıya, M.D.’nin bağırmalarına devam ettiği, bu esnada el kol hareketleri ile sağlık personelinin üzerine yürüdüğü, konuşmasına bile müsade etmeden “Parmaklarını kırarım senin,Gerizekalı” dediği iddia edildi. Yaşanan tartışmanın hasta ve hasta yakınlarının bekledikleri koridorda olduğu ve diğer sağlık çalışanlarının araya girmesiyle sonlandığı belirtildi. 

Bu olayın ardından hemen hemen her hastanede, hasta olmadığı anlarda röntgen dinlenme odalarında bulunan personeller olmasına rağmen, çalıştığı birimde idareci sıfatıyla kendisini tanıtan kişiyle (resmi görevlendirmesi olmadığı iddia edilen ) yaşanan tartışma dolayısıyla açılan soruşturma ne ilk nede son olacağa benziyor. 

LİSANSSIZ CİHAZ VAR DEDİ, GEÇİCİ GÖREVLE GÖNDERİLDİ!

Yine iddialara göre, hakarete maruz kalan sağlık personelinin, kadrosunun bulunduğu Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi röntgen biriminde Lisans ile çalıştırılması gereken 11 cihazdan 8 tanesinin lisanssız olması nedeniyle, bu durumu dilekçe ile hastane yönetimine bildirmesinin üzerinden 2 saat sonrasında görev yeri değiştirilmiş, verdiği başka bir dilekçeden sonra da geçici görevle Verem Savaş Dispanserine gönderildiği belirtildi. Sağlık çalışanına yapılan işlemler zincirinin, savcılığa da yansıyan, lisanssız cihazda çalıştırılmak istenmesine karşı çıkmasıyla bağlantının olup olmadığı başlıca merak edilen konular arasında yer alıyor. 

PERSONELE BASKICI UYGULAMALARDAN VAZGEÇİN!

Daha öncede sitemizde yer verdiğimiz ‘Sağlık Çalışanlarına Baskıcı Tavırlardan Vazgeçin’ haberimizde de değindiğimiz üzere, göstermelik sebeplerle, zaten zor şartlar altında çalışan personellere uygulanan idari baskılar, zorlanan iş barışını iyice yok etmektedir. Mutsuz ve güvensiz ortamlarda, sürekli soruşturma ve sürgün gibi yapılan geçici görevlendirme baskıları altında çalıştırılan personellerden de beklenen verimin ne kadar vatandaşa yansıdığı ise son yıllarda sağlıkta artan şikayetlerin temelini oluşturuyor.