Pandemi nedeniyle ikinci bir emre kadar izinleri iptal edilen Sağlık Çalışanlarının ek ödemeleri, daha önce Bakanlık tarafından belirlenen oranlarda yılsonuna kadar devam etmelidir.

Sağlık Bakanı Koca, 19 Ağustos 2020 tarihinde yaptığı açıklamada COVID-19 ile ilgili hastalarla ilgilenen sağlık çalışanları için ek ödemenin 1 Ağustos'tan itibaren 3 aylık zaman diliminde ödeneceğini bildirmesi üzerine, 6 Eylül 2020 tarihinde Resmi Gazetede, Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe geçici madde eklenerek yayımlandı. 1.'si Mart-Nisan-Mayıs aylarında %100 tavandan ve 2.'si Ağustos-Eylül-Ekim aylarında Bakanlık tarafından belirtilen oranlarda ek ödeme yapılması kararlaştırılmıştı. Ekim ayı sonu itibarıyla tavandan ek ödeme süresi dolmuş durumdadır.

Peki şimdi ne olacak?
Covid19 pozitif vakalarında ciddi artış yaşanan ve buna bağlı olarak 2. bir emre kadar tüm izinleri iptal edilen sağlık çalışanların ek ödemeleri yılsonuna kadar aynı oranda devam etmelidir. Ödemelerde yaşanacak gecikmelerin önüne geçmek için, bir an önce Sağlık Bakanlığı tarafından ilgili birimlere gerekli talimatın verilmesi gerektiği düşünülmektedir.