Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, 10 yıl ve üzerinde hizmet veren çalışanlarına değeri 31000 lirayı bulan Longines marka saat hediyesi dağıttı.

31000 liralık hediye saatler, sayıları 15 bini bulan çalışanlara dağıtımı sonrasında sarı ilan sitesinden yüzlerce ilan verilerek satışa sunulması ortalığı karıştırdı.

TV 100 yazarı Barış Yarkadaş, Ziraat Bankası Genel Müdürünün dağıttığı saatlerle ilgili iddiayı okuyucusuyla paylaştı.

İddialara göre Ziraat Bankası, kuruluşunun 159’uncu yıl dönümü dolayısıyla 10 yıl ve üzerinde bankaya hizmet veren personeline Longines marka saat dağıttı.

Sayıları 15 bini bulan 10 yıl ve üzeri çalışanlara etiket fiyatı 31000 TL olan İsviçre Yapımı Longines marka saatler, personel tarafından sarı ilan sitesinden haraç mezat satılmaya başlandı.

Diğer taraftan Yarkadaş’ın iddiasına göre; üzerinde “kuruluş yıl dönümü hatırasıdır” yazan ve Ak Parti’ye yakınlığıyla bilinen bir iş insanının FİRMASININ etiketini taşıyan ücreti 31000 TL olan saatlerin sarı ilan sitesinden satışa sunulması sonrası adeta ortalık karıştı.

Saatlerin satıldığını gören banka yönetimi çalışanlarına ilanları kaldırmasını isterken, kimi personelin 20 bin kimisinin 17.000 TL ‘ye Ziraat Bankasının hediye ettiği saatleri satmaya çalıştığı görüldü.

Saatlerin ilan sitesinde 20 – 21 ve 22 Kasım 2022 tarihi itibariyle satışa sunulduğu ve yüzlerce ilan bulunduğu öğrenildi.

Tv 100 yazarı Barış Yarkadaş konuyla ilgili Ziraat bankasında çalışan tanıdıklarını aradığını ve iddiaların doğru olduğunu, Ziraat Bankası Genel Müdürü Alparslan Kaçar’ıda hem makamından hem de cep telefonundan aradığını ancak Genel Müdürün adeta sessizliğe büründüğünü ileri sürdü.

Ziraat Bankasının dağıttığı saatlerle ilgili Yarkadaş’ın cevaplanmasını istediği soruları dikkat çekti.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR…

Bankanın Genel Müdürü Kaçar, telefonlarımıza çıkmadığına göre, kendisine sorularımızı buradan yöneltelim:

  •  Ziraat Bankası’nda 10 yıl ve üstünü dolduran personele hediye ettiğiniz İsviçre yapımı Longines marka yaklaşık 15 bin saatin tanesini kaç eurodan aldınız?
  • Bu saatlerin piyasadaki etiket fiyatı 31 bin TL olarak görünüyor. Saatleri etiket fiyatı üzerinden mi yoksa toplu alımlardaki indirimli fiyat üzerinden yani; 20 bin TL’den mi aldınız?
  • İndirim yapıldıysa her bir saat için kaç euro ödediniz?
  • Eğer 15 bin saat için indirimli alım yapıldıysa bu bile 300 milyon TL demektir. Bankanız bu parayı hangi ihtiyaç sonucu harcadı?
  • Piyasada onlarca Türk markası saat varken ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sürekli olarak “yerli ve milliliğe’’ vurgu yaparken, neden yabancı bir markayı tercih ettiniz?
  • Hediye saatleri alırken Gürbüz Saatçilik’i tercih etmenizin özel bir sebebi var mıdır?
  • Alımlar ihale yoluyla mı yapılmıştır?

İSRAFA AYARLI SAATLER…

  • 2022 yılının Mart ayından bu yana süren saat alımları için bankanızın bütçesinden 300 milyon TL’ye yakın bir para harcandığı doğru mudur?
  • Çiftçilerimiz büyük bir ekonomik kriz içerisindeyken, kamu kaynaklarının İsviçre saati alınarak yurt dışına aktarılması hakkındaki düşünceniz nedir?
  • Bankanız, saatlere para harcamak yerine aynı kaynağı geçim sıkıntısı yaşayan personelinize dağıtsaydı daha faydalı olmaz mıydı?

SAĞLIK BAKANLIĞI PROMOSYONU AKILLARA GELDİ!

Ziraat Bankası Genel Müdürünün yaklaşık 15 bin personeline tanesi 31 Bin TL olan saatleri dağıtması, Sağlık Bakanlığı ile yapılmaya çalışılan ancak yılan hikayesine dönen promosyon görüşmelerini akıllara getirdi. Sağlık personelinin maaş ve diğer ödemelerini yıllardır yapan Ziraat Bankasının, teşekkür amaçlı Bakanlığa yada personeline ne hediye edeceği merak ediliyor.

Editör: Haber Merkezi