saglikpersoneliHABER.NET 0 530 557 83 93 nolu Whatsapp ihbar hattımıza gelen ihbar’da; Afyonkarahisar Emirdağ Devlet Hastanesinde Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sağlık personeli çifte karşı nöbet listesi ile mobing uygulandığı iddia edildi. Gelen iddialara göre Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğünün evli olan sağlık personeli çiftin nöbet günlerini aynı güne denk getirmediği gibi gün aşırı nöbetlerle psikolojik baskı yaptığı söyleniyor.  Aylardır canla başla izinsiz, ek ödemesiz, asgari ücret seviyesinde maaşla çalışan sağlık personeline birde resmi prosedürlere dayanılarak yapılan uygulama şaşkınla karşılandı.

"ben böyle istiyorum" yaklaşımıyla sağlık personellerinin sık boğaz edilmesi, adeta hastaneden kaçırılmaya hatta meslekten istifa etmeye zorlandığı gelen bilgiler arasında. Öte yandan uygulanan mobingle sağlıkta yaşanan rezaletin boyutununun gözler önüne serildiği yorumları yapılıyor. 

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SESSİZ Mİ KALACAK?

Sağlık personeli çifte yapılan bu baskıya karşı Bakanlığın ve İl Sağlık Müdürlüğünün sessiz kalıp kalmayacağı bilinmiyor. 

Şimdi soruyoruz;

Zaten pandemide yoğun çalışan sağlık personeli daha ne kadar eziyete mağruz kalınacak? Bütün Türkiye'nin alkışladığı sağlıkçılar, ücret adaletsizliği, izin yasakları gibi özlük sorunlarıyla uğraşırken, liyakatsiz yöneticiler tarafından nereye kadar ezilecek?

Sırtlarını bir yere dayayarak güçlerini oturdukları koltuktan alanlar, unutmayın ki: ‘Kul hesap yapsa da Allah’ın dediği olur’.