Sağlık bakanlığı alt bölge tayini nedir? Alt bölge tayini nasıl yapılır? sorularının cevabına aşağıda yer alan makalemizde bulabilirsiniz. Sağlık personelinin alt bölge tayini başta olmak üzere birçok tayin başlığını düzenleyen Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıdaki makalemizi derledik. 

Alt Bölge Tayini Nedir?

Sağlık bakanlığı alt bölge tayini Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 26. maddesi uyarınca belirlenmiştir. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışan sağlık personelinin en yaygın başvurduğu tayin türüdür. Personel dağıtım cetvelinin ( pdc ) uygun olması ve yönetmelikte belirtilen şartların yerine gelmesi halinde sağlık personeli herhangi bir dönemi beklemeksizin alt bölge tayin işlemi için başvuru yapabilmektedir.

Alt Bölge Tayini Nasıl Yapılır?

  • Aynı hizmet bölgesinin A grubu illerinden B, C ve D hizmet grubu illere ve alt hizmet bölgelerinin bütün hizmet grubundaki illere;
  • Aynı hizmet bölgesinin B hizmet grubu illerinden C ve D hizmet grubu illere ve alt hizmet bölgelerinin B, C ve D hizmet grubundaki illere;
  • Aynı hizmet bölgesinin C hizmet grubu illerden D hizmet grubu illere ve alt hizmet bölgelerinin C ve D hizmet grubundaki illere;
  • D hizmet grubu illerden alt hizmet bölgelerinin D hizmet grubundaki illere,

PDC'nin uygun olması durumunda her zaman atama yapılabilir. Bu atamalara alt bölge tayini denmektedir.

Alt Bölge Tayini Dilekçesi

Alt bölge tayin dilekçesi personelin görev yaptığı hastane ise Başhekimliğe, İl Sağlık Müdürlüğü ise müdürlüğe hitaben yazılmalı, makamın adı mutlaka büyük harflerle yazılmalı, adres kısmında yer alan kelimelerin ilk harfi büyük kalan harfleri ise küçük olmalıdır. Detaylı örneği görmek için alt bölge tayini dilekçesi indir ‘e tıklayınız.

Alt Bölge Tayini Sağlık Bakanlığı

Alt bölge tayini nasıl yapılır? sorusunun cevabını daha anlaşılır bir şekilde anlatmak gerekirse; il merkezinden ilçe, belde ve köylere alt bölge tayini yapılabilmektedir. İlçe merkezinden de belde ve köylere yine alt bölge tayini yapılmaktadır. Uzman tabiplerle pratisyen hekimlerin alt bölge tayinleri ise; ilçe, belde ve köylerden A, B ve C bölgesindeki il merkezlerine tayin gerçekleştiremezler. Alt bölge tayini gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğine dair aklınızda herhangi bir soru işareti varsa bu makalemizin yorum bölümünden bizlere sorabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı Alt Bölge Tayini 2022

Sağlık Bakanlığı’na bağlı herhangi bir kuruluş da görev yapan ve SHS grubunda bulunan bir çalışan alt bölge tayinine herhangi bir döneme ya da kuraya tabi olmaksızın başvuru yapabilmektedir.

Editör: Haber Merkezi