Devrimci Sağlık İş Sendikası, Twitter hesabından Ankara Üniversitesi Hastanesinde sağlık emekçilerine verilen öğle yemeğinin görüntüsünü paylaştı. Pet bardakta çorba, küçük bir meyve suyu ve marul ile beyaz peynirden oluşan menüye tepki gösteren Devrimci Sağlık İş, salgınla mücadele eden sağlık emekçilerini koruyacak, bağışıklığını güçlendirecek beslenme hakkını istediklerini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenen sendika, “Siz sağlıkçıları böyle mi koruyorsunuz, salgınla mücadele eden “Sağlık Ordusu”nu böyle mi güçlendiriyorsunuz?” diye sordu.

Devrimci Sağlık İş, yaptığı paylaşımda, “Ankara Üniversitesi Hastanesinde sağlık emekçilerine reva görülen öğlen yemeği. Salgınla mücadele eden sağlık emekçilerini koruyacak, bağışıklığını güçlendirecek bir beslenme hakkı istiyoruz”

“Siz sağlıkçıları böyle mi koruyorsunuz, salgınla mücadele eden “Sağlık Ordusu”nu böyle mi güçlendiriyorsunuz? @drfahrettinkoca”

“Bu da başka bir hastanenin yemek menüsü. Pek çok hastanede durum malesef aynı. Bir kaç hastane dışında yemekhanelerin hepsi taşeron şirketlerde. Üç beş kuruş maliyet hesabına hayatımızı tehlikeye atıyorsunuz,” denildi.