Gaziantep Sağlık Müdürlüğünde ,il sağlık müdürü ile Şehitkamil devlet Hastanesi başhekimi arasındaki kavga ve küfür mahkemeye kadar uzandı.

Herşey, Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde koronavirüsle mücadele eden Dr. Hüseyin Süyür'ün bu hastalığa yakalanarak vefat etmesinden sonra başladı.

ŞİKAYET EDİLDİ

Dr.Hüseyin Süyür'ün tedavisi için ailesinden bazı tıbbi cihazlar alınması istendi. Doktorun vefatından sonra öğretmen olan eşi, tıbii malzemeye verdikleri paranın iadesini istedi. Para iade edilmeyince konu bir şikayet dilekçesi ile Sağlık Bakanlığı'na bildirildi. Konuyu öğrenen il müdürü arasında " dilekçe yazdırma " polemiği başladı.

"Birbirlerine Küfür Ettikleri İddia Edilen Sağlık Müdürü ve Başhekim Konusunda Kararı Bakan Koca Verecek!" başlıklı haberimize TIKLAYARAK İl Sağlık Müdürü Tiryaki ile Devlet Hastanesi Başhekimi Güven Fincan hakkındaki yeni gelişmelere erişebilirsiniz.

AKP İL BAŞKANI İLE MİLLETVEKİLLERİ DEVREYE GİRDİ

İki görevlinin çelişkisi üzerine AKP Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, milletvekilleri ,Müslüm Yüksel,Ahmet Uzer ve Derya Bakbak devreye girerek ortamı yumuşatmaya çalıştı. Birecikli olan başhekimin, Gaziantep'te yaşayan Şanlıurfalı seçmenleri kaybetmemek adına kollandığı ileri sürüldü

TAZİYE EVİNE 10 GÜN SONRA GİDİLDİ

Dr. Süyür'ün ölümünün üzerinden bir hafta geçtikten sonra İl Sağlık Müdürü Dr. Mutlu Tiryaki, Şehitkamil Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Güven Fincan ile müdürlükte görevli yöneticiler taziyeevine 10 gün sonra gitti.Taziye evinde Süyür'ün tedavisi sırasında da ailesi tarafından tedavi amaçlı 24 bin liralık çeşitli malzemeler alındığı,  ailenin bu parasının ödenmediği ortaya çıktı.

KÜFÜR VE KAVGA

Taziye ziyaretinin  ardından dışarıda İl Sağlık Müdürü Tiryaki, yanında bulunan Şehitkamil Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Güven Fincan'a, “Benim arkamda konuşan biriyle çalışmam. İstifa et” dedi.

Fincan ise bu teklife, “Yok ya, S….r git” şeklinde yanıt verdi. Tartışma, bir anda kavgaya dönüşmek üzere iken yanlarında bulunan kişiler tarafından önlendi.

MAHKEMELİK OLDULAR

Gaziantep sağlık İl Müdürü ile Şehitkamil devlet Hastanesi Başhekimi arasındaki bu gelişmeler mahkemeye taşındı. Duruşma Gaziantep 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 15 Şubat'ta yapılacak.