www.saglikpersonelihaber.net YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE

5 Mart 2021 tarihlerinde internet gazetenizde yer alan “Sağlık Müdürü Hakkında Şok İddia: Yüksek Maaş Almak İçin Ayrı Bir Mutemet Görevlendirdi'” başlıklı haberler hakkında bilgi mahiyetindeki açıklamamız şu şekildedir;

Bahse konu haberde geçen iddialara istinaden; 663 sayılı Sağlık Bakanlığı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmündeki Kararname’nin 42. maddesi uyarınca sözleşmeli statüde çalıştırılmaları uygun görülen personelin ödemelerinin yapılmasında III Sayılı Cetvelde yer alan katsayılar doğrultusunda ücret ödemesi yapılmaktadır.

İl Sağlık Müdürü olarak görev yapmış olduğu dönemler içerisinde Op. Dr. Şenol Ergüney ücret ödemelerinde Uzman Doktor sözleşme ücreti hesaplaması ile ödeme almıştır.

Op. Dr. Onursal Varlıklı Dr. Öğretim Üyesi unvanına sahip olduğu dönemlerinde (24.10.2019-03.11.2020) yukarıda yer alan 663 KHK III Sayılı Cetvelinde Doktor Öğretim Üyesi Statüsü yer almadığından kadrosunun hakedişi olan Uzman Doktor üzerinden sözleşme ücreti hesaplaması ile ödeme almıştır.

Op. Dr. Muhammed Coşkun Güler ücret ödemelerinde Uzman Doktor sözleşme ücreti hesaplaması ile ödeme almaktadır.

663 sayılı Sağlık Bakanlığı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmündeki Kararname’nin 42. maddesi uyarınca kişilerin ödemelerinde mevzuata uygun işlem tahsis edilmiştir. Bunu haricinde mevzuata aykırı ödeme yapılması söz konusu değildir.

Yayınlanan haberin gazetenize iletilen bilgi eksikliğinden kaynaklandığı düşünülmektedir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin önemi açısından haberin düzeltileceğine inanıyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. 05.03.2021

KOCAELİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

NE OLMUŞTU?

Bir İl Sağlık müdürü uzman doktor 20 bin TL'li rakamlarla maaş alırken, öğretim üyesi, Doçent ve Profesör sınıflarına göre maaşlar 35-38 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Sağlık Müdürü başta olmak üzere diğer 2 Başkanında ayrı bir mutemet kullanarak öğretim üyesi sıfatıyla yüksek maaş aldıkları çok ciddi iddialar arasında denilerek Kocaeli Halk Gazetesi tarafından gündeme getirilmişti.