Sağlık Müdürü Usta MHRS’de çöken sisteme bulduğu alternatif çözüm önerisi vatandaşın tepkisini çekti.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre; vatandaşların MHRS sisteminden randevu alamaması nedeniyle hastanelere gittikleri belirtildi.

Hastanelere doğrudan başvuran vatandaşlara bazı hastane idarecilerinin belirli saatlerde sisteme girilmesi gereği halinde randevu alınabileceği önerisinde bulunurken Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta randevu ile ilgili şaşkınlık yaratan bir çözüm önerisinde bulundu.

Sağlık müdürü Usta sosyal medya hesabından yaptığı önerisinde şu ifadelere yer verdi:

“MHRS Randevu sistemi ile randevu oluşturamıyorsanız ve özellikle Uzman Hekimin görmesi gereken bir durum olduğunu (Aile Hekiminizden de teyit ettirmişseniz ideal olur) düşünüyorsanız sabah hastaneye gidip hekimimizin ayaktan randevusuz bakacağı hastalar sırasına kayıt alabilirsiniz. Olmazsa da idarecilerimizden destek alabilirsiniz” dedi.

Yani Adam Bulalım Tepkisi

Sağlık müdürü Usta’nın yaptığı bu çözüm önerisine vatandaşlardan tepki gelirken randevu alamadığını belirten bir vatandaş Sağlık Müdürüne” yani adam bulalım” diyerek hastaları torpile sevk ettiği anlamını çıkarttığını belirtti.

Müdür: O Anlama Gelmiyor

Sağlık müdürü ise vatandaşın bu yorumuna “hekimle iletişime geçemezseniz idareye gidin demek, bu anlama gelmiyor” şeklinde cevap verdiği görüldü.

“YENİ BİR POLİKLİNİK Mİ AÇILDI, MHRS MAĞDURLARI POLİKLİNİĞİ!”

Kulak burun boğaz polikliniğinin hasta bakmadığını iddia eden bir vatandaşa ise Usta, “Maalesef ki kulak burun boğaz doktor sayımız ilimizde çok az. Bir kısım doktorlarımız ayrılıp özele gezmiş oldular. Yeni doktor taleplerimiz var ama ülkede kulak burun boğaz branş hekimi fazla da olmadığı için bizim kadrolara bakanlığımız tarafından atamada istediğimiz oranda yapılamıyor. İnşallah yeni dönemde atamalar oldukça daha fazla hekim olacak ve o oranda hasta muayenesi de olmuş olacak” ifadeleriyle yaşanan durumu anlatmaya çalıştı. Bir başka tepki yorumunda ise vatandaş, “Yeni bir poliklinik mi açıldı ‘MHRS mağdurları polikliniği” dedi.