“KAMU KAYNAKLARIYLA YEMEK DÜZENLENMESİNİN HİÇBİR İZAHI OLMAMALIDIR”

Turan, “Mersin İl Sağlık müdürü Sinan Bahçacı’nın daha önce Konya’da oğlunun düğününü yapmasına rağmen, kamu kaynaklarını kullanarak Mersin’de takı için yemek düzenlendiği iddiası Mersin gündemini meşgul etmektedir. Mersin Tabip Odasına iletilen bilgilere göre Sinan Bahçacı, eski Devlet Hastanesi bahçesini içi görülmeyecek biçimde kapattırarak oğlu için düğün yemeği düzenlemiştir. Düğün davetiyesi Mersin’in bütün sağlık birimlerine dağıtmış ve yaklaşık olarak 150 sağlık çalışanı bu davete katılmıştır.


*Sinan Bahçacı - Sağlık Müdürü

Eski Devlet Hastanesi şimdi 112 Başhekimliğinin bulunduğu binanın bahçesi itfaiye araçlarıyla dezenfekte edilirken, düğün yemeği 112 Başhekimliği bünyesinde çalışan aşçılar tarafından yapılmış ve düğün servisi müdürlük personeli tarafından yapılmıştır. Yemek servisini yapan bir personelin yakınlarında Covid 19 olması nedeniyle personele test yapılmış fakat test sonucu beklenmeden personel düğün yemeğinde çalıştırılmıştır.

Yemekten bir gün sonra çalışan personelin Covid-19 testi pozitif çıkmış ve personel 14 gün ailesiyle birlikte karantinaya alınmıştır. Covid 19 salgının insan yaşamını ciddi derecede etkilediği koşullarda soysal mesafe başta olmak üzere hastalığın bulaş riskini azaltacak tedbirler uygulanmasına rağmen Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı’nın kamu kaynaklarını kullanarak oğlu için yemek düzenlemesinin hiçbir izahı olmamalıdır. Ayrıca bir kentin en yüksek sağlık mevkiinde olan müdürün oğlu için düzenlediği yemekte Covid 19 virüsü taşıyan birini çalıştırması büyük bir skandaldır. Mersin kamuoyu, Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı’nın oğlu için düzenlediği ve skandallarla dolu yemeğin açıklığa kavuşturulmasını ve bu yemeğin failleri için soruşturma açılmasını beklemektedir.” denilen önergede şu sorular soruldu:

1) Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı’nın oğlu için düğün yemeği düzenlediği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu konuda herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?

2) Covid 19 salgınının hızlı biçimde yayıldığı dönemde insanların düğün yemeği için Mersin İl Sağlık Müdürü tarafından toplanılmasının gerekçeleri nelerdir?

3) Mersin İl Sağlık Müdürlüğü kendi personeli arasında Covid-19 salgının yayılmasını engelleyemezken, müdürlük personeli arasında pozitif vaka varken sağlık çalışanlarının bir araya getirilmesinin mantığı nedir?

4) İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı personelin testi alınıp izole edilmesi gerekirken düğün yemeğinde çalıştırılmasının nedenleri nelerdir?

5) İl Sağlık Müdürlüğü personeli saati 15 TL karşılığına Sinan Bahçacı’nın oğlu için düzenlediği yemekte çalıştırılmış mıdır? Çalıştırıldıktan sonra bu ücret personele verilmiş midir? Verilmiş ise hangi kaynaktan verilmiştir?

6) Düğün yemeğinden sonra testi pozitif çıkan personelin servis ettiği masalar ve temas olduğu sağlık çalışanları karantinaya alınmış mıdır?

7) Düğün yemeği için 112 Başhekimliği aşçıları çalıştırılmış mıdır?

8) Düğün yemeğinin düzenlenmesine kamu kaynakları kullanılmış mıdır?

9) Covid 19 salgınında riskli olan 65 yaş üstü insanlar yemeğe katılmış mıdır?