Özellikle Alaşehir, Akhisar ve Turgutlu Devlet Hastanelerinde  ortaya çıkan seks ve yolsuzluk iddiaları gündemi işgal etmiş, Alaşehir Devlet Hastanesinde ortaya çıkan yoğun bakım ünitesindeki köpük ve pudra partisi, hastanenin 6. katındaki sazlı sözlü cümbüş görüntüleri bütün ülkede tepki toplamıştı.

"KAMPANYA BAŞLATIYORUM"

Manisa'daki sağlık kurumlarında yaşanılan bu skandal iddiaların ardından Alaşehir Devlet Hastanesinde yapılan soruşturma sonuçlandırıldı personel ve yöneticiler hastaneden alınarak başka yerlere görevlendirilmişti. Diker" Dilimde tüy bitti. Aylardır bu iddiaları devletin ilgili kurumlarına, başta bakanlık, Valilik ve İl Sağlık Müdürüne de ilettim. Aylarca bu skandallar devam ederken İl Sağlık müdürü Yemenici olaylara seyirci kaldı. Neyi saklamaya çalıştı? Kimleri korumaya çalıştı? Şimdi soruşturma sonunda bu iddiaların gerçek olduğu ortaya çıktı ve gereği yapılıyor. Görevinde suistimali olanlar, hastanelerden uzaklaştırılıp, başka yerlerde görevlendirildi. Ancak Manisa'daki sağlık kurumlarının en başındaki adam olan Yemenici hala görevinin başında. Üstelik hiç bir şey olmamış gibi davranışlar içinde bulunuyor. Burada birinci derecede sorumlu İl Sağlık Müdürünün kendisidir. Kendisine gelen ihbarları ve müracaatları çoğu zaman sümen altı yaparak, dondurmaya çalışmış, iddiaların üstüne zamanında gitmeyerek sürecin uzamasına sebep olmuştur. Yemenici bulunduğu makamın hakkını verememiştir. Bugünden itibaren Manisa İl Sağlık Müdürü hakkında " Yemenici istifa et" kampanyası başlatıyorum.

Sosyal medya üzerinden başlattığım bu kampanyaya daha ilk saatlerden itibaren destek yağıyor. Liyakatın bozulduğu bu düzen içinde, Manisa Sağlık Kurumlarında ortaya çıkan bu olumsuz ve ahlaksız işlerin birinci sorumlusu ve kriz sürecini iyi idare edemeyen, gereğini yapamayan Yemenici'nin derhal istifa etmesini talep ediyorum. Kamunun vicdanında İl Sağlık Müdürünün halen bu görevde olması büyük rahatsızlık vermektedir, başta sağlık bakanı olmak üzere ilgili makamlara ve Manisalılara, Manisa'da bu yaşanılan skandallara zamanında müdahale edemeyen ve halkın tepkisini alan olaylarda hiç bir şey yokmuş gibi davranan İl Sağlık müdürü Dr. Necip Yemenici'yi şikayet ediyorum. Derhal gereği yapılmalıdır. Yemenici bu işi becerememiştir, Devlette istifa da bir kurumsal mekanizmadır. Buradan çağrımı yineliyorum "Yemenici derhal istifa et, o makamı boşalt" dedi."
 

kaynak: manisa son haber