MİL Sağlık Sen Denizli İl Başkanı Ahmet Yılmaz’ın basın açıklaması şu şekilde;

Artık eski sendikacılık anlayışı bitmiştir. MİL SAĞLIK SEN  sadece ve sadece bir sendika adı değil, hakka adanmış bir davanın adıdır. Çıktığımız bu kutlu yolda, işinin hakkını vermeyenleri rahatsız etmekten memnuniyet duyuyor ve yapacağımız güzel çalışmalarla rahatsız etmeye de devam edeceğimizi taahhüt ediyoruz. Bu çalışmaları yaparken arkadaşlarımızı tehdit, şantaj ve iftira ile korkutacaklarını sananlar, aslında kurdukları ‘korku imparatorluğunun’ çöküşünün farkında olmayışlarıdır.

Denizli İlinde Sağlık çalışanlarına yönelik Psikolojik Taciz (Mobbing) vakaları ciddi boyutta artış  göstermektedir. Bir çok sağlık çalışanı uğramış olduğu baskı eziyet, yıldırmaya yönelik psikolojik tacizle mücadele edemeyerek ya emekli oluyor yada istifa etmek zorunda kalıyor. Uğramış oldukları haksızlığa karşı hak aramaya kalkan sağlık çalışanları ise taraflarına kurulan komplo ve iftiralarla suçlanıp disiplin cezaları veriliyor, ilçelere sürülüyor yada Sağlık Bakanlığına farklı bir il emrine verilmesi için Rapor hazırlanıp İl dışına sürülmesi için işlem başlatılıyor. Sağlık çalışanları bu tür olayların çok sayıda mağdurunu görünce daha fazla zarar görmemek adına MOBBİNGLERE boyun eymek zorunda kalıyor.

Denizli İl Sağlık Müdürü Berna ÖZTÜRK ve kendi emri altındaki yöneticilik yapan idarecileri kullanarak birçok sağlık personeline baskı ve eziyet uygulamış iftira ve suçlamalar ile soruşturma yaptırarak cezalandırmış ve ilçelere sürmüştür. Sağlık Müdürü Berna ÖZTÜRK ün zulmüne uğrayan mağdurlardan birisi olarak bu basın açıklamasını yapmak hasıl olmuştur. Şöyleki;

2018 yılında Servergazi Devlet Hastanesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Birim Sorumlusu olarak geçici görevle çalışmakta iken başlayan  Başhekim Derviş BERK, Başhekim Yardımcısı Bülent KALE ve Müdür Osman URCANLI tarafından tarafıma sürekli asılsız iftiralara istinaden disiplin soruşturması yapılarak disiplin cezaları vermeye çalıştılar. 2019 yılında kadromun bulunduğu Acıpayam Devlet Hastanesine döndükten sonrada bu eylemlerine devam etmişlerdir. Severgazi Devlet Hastanesi yöneticileri ile hiçbir ast-üst ilişkim olmaması ve disiplin amirim olmamalarına rağmen 2019 yılında hakkımda disiplin soruşturması başlatmış, olayın hem savcısı hem de hakimi olarak  usul  ve yasaya aykırı disiplin soruşturması yapan Servergazi yöneticileri hakkında mobbing uygulamak kastı ile Görevini Kötüye Kullandıkları için  Başhekim Derviş BERK, Başhekim Yardımcısı Bülent KALE hakkında şikâyetçi oldum. Merkezefendi Kaymakamlığı Soruşturma İzni Verilmemesi kararı vermesi üzerine İzmir Bölge İdari Mahkemesine İtiraz ettim İTİRAZIM KABUL edilmiş olup karar iptal edilmiştir. İzmir Bölge İdari Mahkemesi 24.11.2020 tarih 2020/841sayılı kararı ile  Başhekim Derviş BERK ve Başhekim Yardımcısı Bülent KALE hakkında yargılanmaları için karar vermiştir.

İl Sağlık Müdürü Berna ÖZTÜRK ve Servergazi Yöneticileri bu disiplin soruşturmalarını sırf hakkımda çok sayıda soruşturma dosyası var diyebilmek için birlikte yaptıkları bir komplo eylemidir. Berna ÖZTÜRK yine Servergazi yöneticilerine hakkımda Sağlık Müdürlüğüne şikayet başvurusu yaptırmış bu şikayet başvurusu üzerine  derhal 30.06.2020 tarihinde şahsım adına Soruşturma Raporu hazırlatarak Sağlık Bakanlığına farklı bir il emrine verilmem için  İL DIŞI TAYİN  talep etmiştir.

Bir başka olay olan  İl Sağlık Müdürü Berna ÖZTÜRK hakkında CİMER üzerinden Sağlık Bakanlığına şikayet başvurusu bulundum. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu soruşturma yapılması için Denizli Valiliğini görevlendirmiştir. Denizli Valilik makamı Berna ÖZTÜRK hakkında soruşturmaya başlamadan Berna ÖZTÜRK aynı CİMER şikayeti üzerine kendi adına yapılan bir şikayet için yine kendi memuru olan  Araştırmacı kadrosundaki bir personeli Disiplin Soruşturması yapmak üzere Muhakkik olarak görevlendirmiştir. Berna ÖZTÜRK usul ve yasalara aykırı bir görevlendirme yaparak  tarafıma Maaş Kesme Cezası verilmesi yönünde 24.06.2020 tarihinde Soruşturma Raporu hazırlatarak maaş kesme cezasını uygulatmıştır. Söz konusu usul ve yasaya aykırı cezaya itiraz ettim dava Denizli İdari Mahkemesinde derdest durumdadır.

Görüldüğü üzere Sağlık Müdürü Berna ÖZTÜRK ve emrindeki bu idarecilerle tarafıma kurdukları komplo ve kumpaslar ile kanun ve mevzuatlara aykırı davranmasına dayanacak gücüm kalmayınca hastane çatısına çıkarak intihar eylemi için olmasa da sesimi  duyurmak için eylem yaptım. Bana Mobbing uygulayan Berna ÖZTÜRK olduğunu kendisinden şikayetçi olduğumu basın ve karakol ifademde belirtmeme rağmen Berna ÖZTÜRK yine kendisi hakkında yapılan şikayet üzerine yine kendi emrindeki idareci olan  Tavas Devlet Hastanesi başhekimini Muhakkik olarak görevlendirerek usul ve yasaya aykırı davranmıştır. Berna ÖZTÜRK kendisini aklamak için bir internet haber sitesinde kamu oyunu yanıltan  haber servis ettirerek yalan haber yaptırması ve  Görevini Kötüye Kullanmış olması nedeniyle Cumhuriyet Savcılığına şikayet ettim haber siteden kaldırıldı. Denizli Valiliği Berna ÖZTÜRK hakkında şikayetim üzerine soruşturma başlatmış ancak yine Denizli Valilik Makamınca yapılan araştırma raporuna istinaden işleme konmama kararı alınmıştır. Valilik Makamınca usul ve yasaya aykırı alınan  İşleme Konmama Kararı için İzmir Bölge İdaresi  Mahkemesine itiraz ettim itirazım mahkemece kabul edildi karar iptal edildi. Berna ÖZTÜRK hakkında soruşturma yapılmasına karar verilmiştir.

İl Sağlık Müdürü Berna ÖZTÜRK bulunduğu makam ve mevkiinin gücünü kullanarak usul ve yasalara aykırı istediği gibi hareket ederek gerek Valilik makamını gerekse Sağlık Bakanlığına yanıltıcı bilgi ve belge sunarak hatalı karar alınmasına sebep olmaktadır. Berna ÖZTÜRK Sağlık çalışanları üzerine korku krallığı kurmuş olması nedeniyle hiç kimse hakkını arayamıyor.  

Dünya genelinde etkili olan korona virüs salgınıyla ülkece mücadele ettiğimiz bu günlerde sağlık çalışanlarımızın gerçek değeri çok daha iyi anlaşıldığını hep birlikte görmekteyiz. MİL SAĞLIK SEN olarak birlik beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu zor günlerde birde MOBBİNG ile mücadele etmeye çalışan sağlık çalışanlarımıza destek olmaya onların sesi olmaya devam edeceğiz. Denizli ilimizde yaşanan bu mobbing olayları artık ayyuka çıkmıştır. Mızrak çuvala sığmamaktadır. Buradan Sağlık Bakanımıza seslenmek istiyorum. Bakanlığımız Müfettişlerince Görevini Kötüye Kullanan Denizli İl Sağlık Müdürü Berna ÖZTÜRK ve emrindeki idareciler hakkında gerekli işlemlerin başlatılmasını, bu mobbing olaylarının sonlandırılmasını talep ediyoruz.