Geçtiğimiz yıl MHP cephesinin sert eleştiriler yönelttiği Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. MHP Milletvekili İsmail Özdemir, daha önce özellikle Sarız’daki ambulans vakası nedeniyle “Kamu hizmetinde gösteriş değil, liyakat esas olmalı” dediği ve bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Sağlık Bakanlığına Kayseri’de sağlıktaki sorunları araştırması için müfettiş gönderilip gönderilmediğini sormuştu. İşte aradan geçen yaklaşık bir yılın ardından ikili arasındaki buzlar eridi. Milletvekili Özdemir, Sağlık Müdürüne yönelik olarak, “Nitelikli sağlık hizmetlerinin hayata geçirilmesi için samimiyetle çalışan il Sağlık Müdürümüz Ali Ramazan Benli’ye teşekkür ederim” dedi.

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ve MHP cephesi arasında sert tartışmalar yaşanmıştı. MHP Milletvekili Baki Ersoy, Sarız’da ambulans sıkıntısı nedeniyle bir vatandaşın hayatını kaybettiği iddiaları üzerine, “Kayseri’de haddini bilmez bir sağlık müdürü var” demişti. MHP’nin bir diğer Milletvekili İsmail Özdemir de, Sağlık Müdürünü hedefine koyarak, “Liyakat” göndermesi yapmıştı.

“ŞAHISTA PROBLEM VAR!”

“Kayseri’deki sağlık hizmetlerinde hükümetimizin yaptığı yatırımlarda değil onların emanet edildiği şahısta problem var!”  diyen Özdemir, “Sarız'da bir vatandaşımız evinin önünde kalp krizi geçirir ama ambulans Kayseri'den, Sarız'dan değil, uzun uğraşlar sonucu anca Kahramanmaraş Göksun'dan gelir. Kamu hizmetinde gösteriş değil, 'liyakat, hakkaniyet ve ehil olma' esastır. Gerisi lafı güzaftır." ifadelerini kullanmıştı.

MHP’Lİ VEKİLE “LİYAKAT” CEVABI

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’in kendisine yönelik eleştirilerine yanıt veren Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, haksızlık yapıldığını belirterek,  “Vekilimiz olayı bize sormadı. Sorsaydı  anlatırdık. Sayın vekil liyakat diyor ama benim liyakatimi ölçecek olan Bakanlığımdır” şeklinde konuşmuştu. Benli, ayrıca Kahramanmaraş’tan ambulans geldi iddiaları ile ilgili olarak da, “Göksun’dan ambulansın çıkışını da bizim 112 ayarlıyor. Mesela  bizde bazen Tufanbeyli’den alıyoruz. Hatta şunu söyleyeyim  Sivas’ın bir çok köyüne bizim Akkışla ambulansımız çıkar.  Bu Türkiye’de 112’nin global bir sistemidir” demişti.

“KAYSERİ’YE SAĞLIKTAKİ SORUNLARI ARAŞTIRSIN DİYE MÜFETTİŞ GÖNDERDİNİZ Mİ?”

Yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından MHP Milletvekili Özdemir, önce Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, Kayseri’de sağlıktaki sorunları araştırması için müfettiş gönderilip gönderilmediğini sordu. Özdemir, “2019 yılı içerisinde Kayseri' deki sağlık hizmetlerinde yaşanan aksaklık ve şikayetler üzerine gerekli denetimde bulunmak üzere hiç müfettiş görevlendirilmiş midir? Bu alanda soruşturma açılmış mıdır?” diye sordu.

“BİZİM GÖREV ALANIMIZ DEĞİL”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, MHP’li vekile, “Konu bizim görev alanımızda değil” deyip, Sağlık Bakanlığını işaret edince, Özdemir, aynı soruları bu kez de Sağlık Bakanlığına yöneltti ve cevap istedi. Taraflar arasında yaşanan bu yöndeki gelişmelerin ardından ise Kurban Bayramı’nda dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bayramın havasıyla mı bilinmez ama MHP Milletvekili Özdemir, Sağlık Müdürü Benli’ye zeytin dalı uzattı.  Özdemir, sosyal medya hesabından daha önce karşı karşıya geldiği Sarız meselesi ve pandemi sürecini hatırlattı ve bu kez Benli’ye “Samimiyetle çalışıyor” diyerek, teşekkür etti.

“SAMİMİYETLE ÇALIŞAN SAĞLIK MÜDÜRÜMÜZ BENLİ’YE ŞAHSIM VE HEMŞERİLERİMİZ ADINA TEŞEKKÜR EDERİM”

MHP Milletvekili Özdemir, şu ifadeleri kullandı:Yakın zaman öncesine kadar Sarız ilçemizde ambulans bulmak dahi sorunluydu. Gelinen aşamada gayretlerimizle Sarız’da 112 acil istasyonu kurulmuş, devlet hastanesi yapım çalışmaları hız kazanmış ve helikopter ambulansın hasta alabilmesi için ihtiyaç olan pist yapımı tamamlanmıştır. Belediye Başkanımız Baki Bayrak bey Sarız’ya yeni bir yatırımı daha kazandırmıştır. Sağlık altyapısı konusunda Sarız önemli bir seviyeye çıkmış, hamdolsun hak ettiğini almıştır. Bir yıllık süre zarfında bir yandan pandemi ile mücadelede şehrimizin sağlık altyapısını ayakta tutan, diğer yandan nitelikli sağlık hizmetlerinin hayata geçirilmesi için samimiyetle çalışan il sağlık müdürümüz Ali Ramazan Benli’ye şahsım ve hemşerilerimiz adına teşekkür ederim.”