Erzurum’da bir devlet hastanesinde Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü olarak görev yapan kişinin dün sosyal medyaya düşen “hemşireleri kırbaçlayın” talimatı sağlık camiasında büyük yankı uyandırdı.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ile ilgili tartışmalar devam ederken şimdi de bir İlçe Sağlık Müdürünün personeline gönderdiği talimatlar dizisiyle çalışanlara nasıl ayar çekmeye çalıştığı gözler önüne serildi.

İlçe Sağlık Müdürünün kurallarında kısmen haklılık payı olsa da bu şekilde bir idareciliğin kabul edilemez olduğu bilinmelidir.

Devlet Hizmet Yükümlülüğü görevini dahi yapmayan, görevi vekaleten yürütülen, daha önce hiç idarecilik tecrübesi olmamasına rağmen sırf birilerinin köylüsü yada arkadaşı vb. diye Eğitim Araştırma Hastaneleri gibi Kurumların başına yönetici olarak atanan, yüksek egolu kişileri sözleşmeli idareci olarak atarsanız personelden verimli çalışmayı beklemeyin.

Sağlıkta idareciler hak ve adaletle göreve gelmek yerine birilerinin referansı ile sözleşme imzalamaya devam ediyor. Sağlıkta idareciliğin sınavı yok. Herhangi bir torpil, örneğin dayı, amca, kayınpeder destekçiniz yoksa Sağlık Bakanlığında idareci olmanız söz konusu dahi değildir.